2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Nagyon közel vagyunk a háborúhoz + videó

A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjúban kiemelte, a hétvégén kaphatunk egy esélyt a békére.

  • Orbán Viktor: Nagyon közel vagyunk a háborúhoz + videó

– Most már a végén vagyunk, a lehetőségeink végéhez közeledünk. Minden háború történetében volt olyan pont, amely a háborúból való visszafordulás lehetőségét nyújtja, és ehhez már nagyon közel vagyunk – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában.

– Nem szigeteltük el ezt a regionális konfliktust, és most a világ minden részén megjelenik az ukrajnai háború. Minden nap fogy a remény – hangsúlyozta a kormányfő annak kapcsán, hogy meg lehet-e állítani a háborúba sodródást. Jelezte:

a hétvégén kapunk egy esélyt a békére,

hogy közelebb kerüljünk a háború megfékezéséhez, majd a következő hónapokat túl kell élni az amerikai elnökválasztásig. – Csinálhatunk egy transzatlanti békekoalíciót, és azzal meg lehet állítani a háborút – tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta: azok a dolgok, amelyekről az újságírók tájékoztatják az embereket, addigra már eldöntött dolgokká válnak. Úgy látja, olyan háborús pszichózis van Európában, amelynek logikus végkifejlete lesz. Mégpedig az, hogy

megérkeznek a nyugat-európai országok katonai egységei Ukrajna területére.

A kormányfő figyeli a magyar baloldalt is, akik őrlődnek a háború és a béke álláspontja között, mert a magyar emberek békepártiak, ám akik a baloldalt fizetik, azok háborút akarnak. A baloldal úgy akarja feloldani ezt a konfliktust, mint a migrációnál, hogy azt mondják, nincs és nem is lesz háború. Orbán Viktor rámutatott: ha valaki értékeli, két év alatt honnan hová jutottunk, egyértelművé válik, hogy haladunk a háború felé.

– Próbálják elhallgattatni a békepárti erőket – közölte. A miniszterelnök szerint minden nyugati lépésre orosz válaszlépés érkezik, ez hozza magával a háború kiterjedését, és az utolsó pillanatokban vagyunk a visszatérésre lehetőséget már nem adó pont elérése előtt.

A miniszterelnök felidézte: a békemenet egy barátságos közeg volt. Arról is beszélt, hogy a baloldali szavazók sem akarják, hogy hazánk háborúba keveredjen, de közben a magyar baloldal vezetői a konfliktus pártján állnak.

– Magyarország azért tud ellenállni a háborús nyomásnak, mert felépítettünk egy védelmi rendszert a brüsszeli és washingtoni erőkifejtéssel szemben – fejtette ki Orbán Viktor. A kormányfő emlékeztetett, hogy a migrációs válság idején építették fel a rendszert, amit a magyar baloldal folyamatosan támad, mivel rá akarták kényszeríteni hazánkat, hogy migránsokat fogadjon be. A behatolási kísérletekkel szemben a legnagyobb erő a stabil kormányzati erő – szögezte le.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!