2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Orbán Viktor: Most mi támadunk, és a vírus védekezik

Orbán Viktor pénteken interjút adott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök a beszélgetés elején elmondta, 1576 új fertőzött van és 98 ember meghalt, és több mint 3600 ember van kórházban. Az elmúlt három nap adatai alapján a helyzet javulása megállt, némi romlás látható. Az oltottak száma 264 530 fő, és 90 ezer körül van a második oltottak száma. Most mi támadunk, és a vírus védekezik - hangsúlyozta a kormányfő.

  • Orbán Viktor: Most mi támadunk, és a vírus védekezik

Orbán Viktor arra is kitért, hogy egyrészt van az oltottak és a fertőzésen átesettek száma, és ezen személyek száma március elejére el fogja érni az egymilliót.

Minden 60 év feletti állampolgárt be fogunk oltani március 15-ig, akik regisztráltak

- hangsúlyozta.

Április elejére kétmillió beoltott ember lesz, és ha a kínai vakcinát is használni tudjuk, akkor április elejére több mint kétmillió beoltott lesz. Jövő héten már orosz vakcinával is oltani fogunk - mondta a kormányfő.

COVID 2/87. Sűrű nap. Kezdésnek operatív törzs // A busy day. First up: Task Force

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. február 4., csütörtök

A baloldal messzire ment

A miniszterelnök közölte, hogy Szerbiában mind az orosz, mind a kínai vakcina kapcsán jó tapasztalatok vannak. Majd hozzátette, hogy a világban van egy csata a gyógyszergyártók között. Három különböző vakcina van: orosz, amerikai, kínai. Ezek a gyártók nagyon csúnya dolgokat tesznek közzé egymásról. A kormányfő szerint ez a csata zajlik, és látszik a magyar nyilatkozatokból, hogy kik melyik érdek mellett szólalnak meg.

A másik dolog a hatalomról szól, a baloldal ellenzékben van, és logikus, ha rosszul működnek a dolgok, akkor ez a kormányra nézve negatív dolog. Ez logikus gondoltat, de egy világjárvány idején elfogadhatatlan - tette hozzá. A baloldal túlságosan messzire ment

- emelte ki Orbán Viktor.

A brüsszeli bürokratáknak az olcsóbb vakcinabeszerzés volt a fontos

A magyar kormányfő rámutatott, az uniós vakcinabeszerzés esetében lassúság látható.

A brüsszeli bürokraták számára a minél olcsóbban beszerzett vakcina volt a fontos, de nekünk a pénz nem lényegtelen, de az élethez képes másodlagos

- tette hozzá.

COVID 2/87. Már a rádióban // On air

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. február 4., csütörtök

Nagyszabású programok indulnak

Orbán Viktor a gazdaságról azt mondta, érzi a sürgetést, mindenki nyitni szeretne. Megérti a vendéglátósok és a szállodások elkeseredését - tette hozzá. 2020 tavaszán nem lehetett konzultálni, de később lehetett, amikor kiderült, mit tartanak kibírhatónak és kibírhatatlannak az emberek. Miután vakcina érkezett, így a gazdaságvédelem átadta a helyét a gazdaság újraindításának - hangsúlyozta a kormányfő. A védekezés sikerét bizonyítja, hogy többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt.

A miniszterelnök arról is beszélt a Kossuth rádióban, hogy április elején döntenek a felsőoktatás átalakításáról, 1500-2000 milliárd forintos beruházásról van szó. Június elején pedig a teljes hazai energiarendszer és az agrárrendszer átalakításáról.

2021 egy példátlanul sikeres év lehet. Nemzetközi összevetésben egyáltalán nem néz ki rosszul a 2020-as év, a visszaesés mértéke alacsonyabb lesz, mint sok országban

- szögezte le Orbán Viktor.

Előlegben fizetik ki a vendéglátósokat

A kormányfő azt is közölte az interjúban, hogy a vendéglátósoknak igazuk volt a bértámogatások ügyében. Előlegben kifizetik azt, ami jár nekik - tette hozzá. Február során minden pénzt kézhez kaphatnak. Elsősorban a számukra indítanak egy hitelprogramot: 10 millió forintos hitel 0 százalékos kamatozással 10 évre, és az első három évben nem kell törleszteni.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy nem foglal állást az úgynevezett vakcinaigazolvány ügyében. Ha majd meglesz a konzultáció eredménye, akkor lehet döntés erről.

Kapcsolódó:

Orbán Viktor: Kamatmentes hitel segíti újrainduláskor a kkv-kat

origo.hu/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!