2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Frissítve! – Orbán Viktor: Mind a két választást megnyertük + videó

Háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az éjjel a Fidesz választási eredményvárójában, a Bálna Honvédelmi Központban.

  • Frissítve! – Orbán Viktor: Mind a két választást megnyertük + videó

Van Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés Magyarországon, mindegyiket megnyertük - mondta el a kormányfő, aki hozzátette, elvesztettünk három megyei jogú várost és megnyertünk négy megyei jogú várost.

Ami Budapestet illeti, itt még várnunk kell, de azt biztosan mondhatjuk, hogy Alexandrának igaza volt. 

Az európai parlamenti választásokról szólva Orbán Viktor elmondta, az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak (...) megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika.

Orbán Viktor, miniszterelnök: "Ami az európai parlamenti választás üzenete, politikai tartalma az úgy fogalmazható meg, hogy Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak, ha a háború és a béke között kell választani, akkor a békét választják. És megerősítést kapott, megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika."

Orbán Viktor a részletekkel kapcsolatban azt mondta: Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés van Magyarországon, mindegyiket megnyerték.

Bár a megyei jogú városok közül a kormánypártok hármat elvesztettek, de nyertek négyet: Baját, Miskolcot, Egert és Salgótarjánt, itt már a kormánypártok adják a polgármestert.

A főváros 12 . kerületében ugyan a Magyar Kétfarkú Kutya Párt került ki győztesként, de a Várnegyedet visszavette a Fidesz: Böröcz László szerezte meg az I. kerületet a párbeszédes V. Naszályi Mártával szemben.

A főpolgármesteri székért végig nagyon szoros volt a verseny: végül 324 szavazat döntött Karácsony Gergely javára. Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását kéri. Az érvénytelen szavazatok száma kiugróan magas, több mint 22 ezer volt.

A Fővárosi Közgyűlés azonban jelentősen átalakul: Fidesz–KDNP-nek 10, a Tisza Pártnak szintén 10, a Párbeszéd- ZÖLDEK–DK–MSZP-nek 7, a Kutyapártnak 3, Vitézy Dávid egyesületének és az LMP-nek szintén 3 képviselője lesz.

A helyhatósági választások eredményei mellett az Európai Parlamenti voksolás eredményei is nyilvánosak: 11 mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, hetet a Tisza párt, csupán kettőt az MSZP-DK-Párbeszéd pártszövetség és egyet Mi Hazánk.

 

 

Teljes beszéd:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!