2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:40

Belföld

Orbán Viktor: Magyarnak lenni nem véletlen, hanem egy feladat

Nem kell a magyaroknak magyarázkodni azért, hogy hosszú ideje többségben kormányoz egy politikai párt - jelentette ki Orbán Viktor a Tranziton.

  • Orbán Viktor: Magyarnak lenni nem véletlen, hanem egy feladat

Nagyon nagy erőkkel szemben helyt állnia Magyarországnak, óriási külső erőkkel harcolunk, és ilyen nagy külső erők elleni harcok idején az emberek ösztönösen az egység irányába rendeződnek

- így fogalmazott a miniszterelnök a Tranziton. A balatoni rendezvény tulajdonképpen egy politikai évadnyitó, Orbán Viktor pedig - több év kihagyás után - idén ismét megosztotta gondolatait az eseményen.

Nem csak azt kell nézni, hogy a magyar baloldal ma milyen állapotban van, hanem hogy kik vannak mögötte. És a baloldal világtrendeket képvisel szellemi, ideológiai értelemben, és nagy világerőket képvisel pénzügyi értelemben, na és azok azért nagy kutyák.

Távlatkülönbség van a magyar kormány és a baloldal között - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor beszélt arról is: megvannak azok a nagy pénzügyi csoportok, akiknek világos szándékaik vannak a világra, Európára és benne Magyarországra nézve, és akik keresik a szövetségeseiket. Ezt pedig a magyar baloldalban találják meg.

Ezzel szemben a jobboldal a nemzeti érdekek mentén politizál

- tette hozzá.

Sokfajta módon lehet magyarnak lenni, a kérdés azt, hogy tudjuk e egymásról, hogy mi vagyunk azok akik tudják, hogy magyarok vagyunk, ez nem egy véletlen hanem egy feladat, sőt én azt mondanám, hogy egy küldetés. Valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése.

Fenn kell tartani, hogy jó dolog magyarak lenni - hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt: egyetlen esetben nem tűnik el a magyar nyelv, kultúra és történelem, ha azt fenntartjuk.

Stabil többség konzervatív oldalon kizárólak Magyarországon van. És ehhez egy nagyon nagy háttér kell, rengeteg ember aki gondolkodik, ír, egyetemek, ahol tanítanak, alapítványok, ahol gondolkodnak. Szóval nekünk méretre és minőségre is szerintem még mindig hátrányunk van nemzetközileg. Magyarországon ezt nem mondanám, ott érvényes, amit mondtam, hogy a magyar baloldal oda fut, ahol a labda van tehát ahhoz nagy ész nem kell, de nemzetközileg ez a hátránya a konzervatív világ szemléletnek.

A kormányfő arról is beszélt, hogy azért nincsen nemzetközileg versenyképes konzervatív erő, mert előnyben van a liberális oldal, ráadásul több gyengébb képességű vezető is van. Ezzel szemben Magyarországon a baloldal olyat tett, amire nem volt példa sehol Nyugaton. Orbán szerint a 2002-2010-es korszakban teljesen tönkretette magát a baloldal.

Az az ellenerő, amelynek leginkább dolga lenne hogy az európai birodalom építéssel szemben a nemzetállamok és a nemzeti függetlenségért kiálljon, nevezzük úgy hogy a legnagyobb európai jobboldali szövetség, az Európai Néppárt, az nem teljesíti a küldetését.

A miniszterelnök a jövő évi európai parlamenti választásokról is beszélt. Úgy fogalmazott, Brüsszel folyamatosan együttműködik a baloldali erőkkel, és átveszi a témáit. Orbán Viktor hozzátette: a magyar jobboldal is színes világ, mégis együtt kell működnie. Hozzátette: Európában azonban nincsen meg a jobboldali egység.

Holnap délelőtt Szijjártó Péter a magyar külpolitika mozgásteréről beszél majd, amit a HírTV élőben közvetít. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!