2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Orbán Viktor: Ki fogjuk terjeszteni a háromgyerekes édesanyákra is az szja-mentességet

Magyarország az a hely, ahol a jövő konzervatív politikáját kifejlesztik - ismertette Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az V. Budapesti Demográfiai Csúcson.

  • Orbán Viktor: Ki fogjuk terjeszteni a háromgyerekes édesanyákra is az szja-mentességet

A kormányfő szólt arról is, hogy öt célt tűzött ki a demográfiai politika. 2010 óta a gyermekes családok jövedelme megduplázódott, míg a többgyermekes családoké háromszorosára nőtt - tette hozzá.

Minden ötödik család új otthonhoz jutott - ismertette Orbán Viktor. Magyarországon az édesanyákat fenyegető legnagyobb veszély, hogy egyedül kell a gyermeküket nevelni. Mára négyből három gyerek családba születik.

Ezzel párhuzamosan bevezettük a négygyermekes anyákra az adómentességet, és a tervek között szerepel, hogy ezt kiterjesztjük a háromgyermekesekre is.

A gyerekekért vívott csata nem a zsebben, hanem a szívben dől el

Magyarország alkotmányban rögzítette, hogy védi a családot, és az anya nő és az apa férfi - mondta Orbán Viktor. A gyermekvédelmi népszavazáson pártokon átívelő összefogás jött létre a gyermekek megvédése érdekében. 156 ezerrel több gyermek született a családpolitikai intézkedésekkel, mint ha azokat nem vezettük volna be - tette hozzá.Mindezek mellett még mindig nagyon nehéz kihívás előtt áll az ország, mert még nem értük el a mágikus 2,1-es termékenységi arányszámot.  

Most azon dolgozunk, hogyan fejlesszük tovább a családpolitikát, és egy második szakaszt kell indítanunk - tette hozzá.A gyerekekért vívott csata nem a zsebben, hanem a szívben dől el.

Le kell váltani azt a liberális diskurzust, ami a gyermekvállalásban egy korlát (...) a progresszív liberálisok elterjesztették azt, hogy az egyén a legfontosabb. A liberálisok félelmeket keltenek a jövőt illetően.

- mondta a kormányfő. 

"Félre kell tolni a liberális eliteket"

Nincs esélyünk arra, hogy a jelenlegi liberális eliteket meggyőzzük, hanem egyszerűen félre kell tolni őket - mondta Orbán Viktor.

Kurzusváltásra van szükség, hogy családbarát és konzervatív erők kerüljenek hatalomra minél több országban

- tette hozzá.A családbarát erők nyerjék meg otthon a választásokat, majd pedig csináljunk meg közösen az európai családpolitikai fordulatot. 

A teljes beszéd: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!