2024. 10. 25. Péntek Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Orbán Viktor: Brüsszel lengyel mintára akar bábkormányt Magyarországon is + videó

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának volt a vendége.

  • Orbán Viktor: Brüsszel lengyel mintára akar bábkormányt Magyarországon is + videó

Mi, magyarok őszintén és egyenesen beszélünk a dolgokról, így a hangunk az EU-ban kicsit kilóg. Ami az igazságnak csak egy része, mivel Emmanuel Macron francia elnök nemrég tartott egy beszédet, amiben azt mondta, hogy az unió ki fog halni, ha nem javítunk a versenyképességen – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjúban.

Európa nálunk találkozik

A miniszterelnök elmondta, hogy Macron kulcsszerepet játszik egy versenyképes Európa kialakításában. Jelezte, hogy a francia elnökkel az EU versenyképessége és hazánk uniós elnöksége mellett az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóról egyeztettek, aminek Magyarország lesz a házigazdája. – Budapesten találkozik a nyugati világ – hangsúlyozta, hozzátéve, a csúcs előtt választ elnököt az Egyesült Államok, ami befolyásolhatja  a tárgyalásokat.

Most a Nyugat van bajban

Hogy gondolkodtak hosszú időn keresztül a magyarok – tette fel a kérdést a miniszterelnök. – A szocializmus csődbe vitt minket, meg kell nézni, kik azok akik sikeresek – így folytatta, majd hozzátette az előző kérdés válaszaként: vegyük át a piacgazdaság intézményeit, amitől ők sikeresek. – Ezt a kétezres évek környékén el is végeztük. Kellenek nemzeti sajátosságok, de az irány megvan – tekintett vissza a múltra Orbán Viktor. Kiemelte: most azonban a nyugati államok vannak bajban. – Hiába sikeres a kínai gazdaság, de ha valaki azt gondolja, hogy a magyar helyzetet lehet a kínaiak módjára átszervezni, az nem igaz. A keleti modell, nálunk kulturálisan nem alkalmazható. Össze kell állítani azt a modellt, ami nekünk alkalmazható. Magyarországnak a saját útját kell járni – szögezte le a kormányfő.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Januárban újabb mintegy 40 kastélyt hirdetnek meg

Januárban újabb mintegy 40 kastélyt hirdetnek meg

Januárban újabb körben mintegy 40 kastélyt hirdetnek meg. A privatizációs programra jelentkező önkormányzatoknak olyan tőkeerős cégekkel kell versenyezniük, mint a Mol, az OTP, a Richter, a Magyar Bankholding vagy a 4iG - mondta az építési és közlekedési miniszter pénteken Békéscsabán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!