2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Orbán Viktor: Hazánkat nem lehet zsarolni + videó

Orbán Viktor szerint "Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet"- ezt mondta a hazánkat rekordösszegű bírsággal sújtó Európai Bírósági ítéletről. A miniszterelnök azt mondta: hazánkat nem lehet zsarolni, Brüsszelnek nincsen joga ahhoz, hogy megmondja kiket engedjünk be az országba. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, mindez a kommunista időkre emlékeztet.

  • Orbán Viktor: Hazánkat nem lehet zsarolni + videó

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet – rről beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban a hazánkra kirótt gigantikus büntetésről. Orbán Viktor szerint Magyarország azért kapott ekkora bírságot, mert nem hajlandó végrehajtani a Soros-tervet, migránsok millióinak betelepítését. A miniszterelnök kiemelte, hiába a rekordbüntetés, a zsarolások, a kormány nem fog meghátrálni a nemzeti érdekek védelmében.

Most nagy büntetést kell fizetni, töröm a fejem, hogy hogy oldjuk meg úgy, hogy ez jobban fájjon nekik, mint nekünk. Vannak lehetséges megoldásuk, nem arról vagyunk híresek, mármint a mostani magyar kormány, hogy föladja, vagy mert kétségbe esnénk, mert kétségbe esnénk, mert nem szoktunk sopánkodni, nem tördeljük a kezünket, jár az agyam, lesznek megoldások, biztosak lehet benne a magyar emberek, hogy ez jobban fog fájni Brüsszelnek mint Magyarországnak. - mondta a miniszterelnök.

Már hetek óta tudjuk, hogy ez az ítélet az Európai Unió Bíróságán megszületett. - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Napi Aktuálisban. Bóka János kiemelte, ezzel nyíltan megfenyegetik nem csak hazánkat, de valamennyi tagállamot.

Ez példátlan, és ezért nyilvánvalóan szankciós elrettentő jelleggel szabott ki ilyen összegű bírságot. A magyar költségvetésre kíván nyomást gyakorolni, másrészt pedig nyilvánvalóvá akarta tenni a többi tagállam számára is, hogy a migrációs paktum tekintetében nem lehet külön utas politikát vinni. - mondta Bóka János, az Európai Uniós ügyekért felelős miniszter

A magyar álláspont ugyanis eltér a korábbi brüsszelitől. Előbb azzal volt gondjuk, hogy a csak Szerbia felé nyitott tranzitzónában kellett megvárni a beadott menekültügyi kérelem elbírálását. Ezeket a létesítményéket brüsszeli nyomásra bezárták, és a kormány úgy döntött, hogy innentől az ország határin kívül, például a magyar nagykövetségeken lehet beadni és megvárni a kérelmeket. Brüsszelnek ez sem tetszett, és az ítélettel akarja arra kényszeríteni hazánkat, hogy változtasson álláspontján.

Ez a kényszerítés, amit most ez a kilátásba helyezett bírság jelent, ez példátlan az Európai Unió fennállása óta ilyen még eddig nem történt. Elítéljük ezt, visszautasítjuk, és nyilván mindent meg fogunk tenni, hogy a magyar emberek biztonságát ezek után is garantálni tudjuk. - fogalmazott Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ez az ítélet szembe megy azzal, amit az európai jogról és a magyar alkotmányról gondolunk a miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a kormányinfón. Gulyás Gergely kiemelte, az Európai Bizottság által javasolt bírság hetvenszeresét rótta ki a bíróság, ami a miniszter szerint a kommunista diktatúra módszereit idézi.

Ez a kommunista rémuralom, és a Rákosi rendszer azon ítéleteire emlékeztet, amikor csak idézőjelben, életfogytiglani börtönbüntetést kértek, de halált szabott ki a bíró, tehát ez az ítélet teljesen szemben megy mindazzal, amit az Európai jogról gondolunk, amit a külső határvédelemről gondolunk, és amit a migrációval szembeni fellépésről gondolunk. - nyilatkozta Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter

Hozzátette, ez az ítélet normális bíróságon soha nem születhetett volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!