2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Orbán Viktor: Csak akkor boldogul Magyarország, ha itt mindenki dolgozik és jól dolgozik

Orbán Viktor szerint a magyar diákok kiemelkedő sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben is a magyar oktatás dicsérete. A miniszterelnök a 16. Szakma Sztár Fesztiválon megköszönte a pedagógusok és oktatók áldozatos munkáját, valamint sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak.

  • Orbán Viktor: Csak akkor boldogul Magyarország, ha itt mindenki dolgozik és jól dolgozik

Kíváncsiság, kreativitás, kitartás és együttműködés. Ez a siker kulcsa - ezt hangsúlyozta a miniszterelnök a budapesti Szakma Sztár Fesztiválon. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni a hazai oktatás rendszerét, azonban azt nem szabad lebecsülni.

A kormányfő kiemelte azt is: folyamatosan újítják a szakképzést, tapasztalataik alapján pedig a tanulók, az oktatók és a szülők is nyitottak a változásokra.

Csak akkor boldogul Magyarország, ha itt mindenki dolgozik és jól dolgozik

- jelentette ki.

Orbán Viktor azt is hozzátette: évről évre többen jelentkeznek a szakképzésbe, és javulnak az eredményeik.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugati és a keleti cégek egyszerre vannak jelen Magyarországon és egyszerre vannak jelen a hazai vállalkozásokkal. A miniszterelnök hozzátette: a magyar szaktudással és akarattal pedig képesek egy olyan országot építeni ahol jó és jó lesz élni, dolgozni családot alapítani és gyermeket nevelni.

Orbán Viktor megköszönte a pedagógusok és oktatók áldozatos munkáját, valamint sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak.

A kormány és a kamara célja, hogy lebontsák A szakképzés és a felsőoktatás közötti határokat

A gazdaság sikerének az egyik kulcsa, hogy a gazdasági igények közvetlenebbül beépülnek a képzések és oktatások területére - ezt hangsúlyozta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 16. Szakma Sztár fesztiválon. Parragh László hozzátette azt is:

a kamarának fontos szerepe van abban, hogy megfogalmazzák a gazdaság szereplőinek igényeit, azokat eljuttassák a kormányhoz és közösen megkeressék azokat a pontokat ahol bele tudnak avatkozni a gazdaság helyzetébe.

A kamara elnöke arról is beszélt, hogy a kormánnyal korábban megállapodtak abban, hogy lebontják azokat a határokat, amelyek a szakképzés és a felsőoktatás között vannak, ezt a munkát pedig a jövőben is folytatni kívánják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!