2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben háborús hangulat, nyelvezet, logika uralkodik + videó

Orbán Viktor a Kossuth rádióban számol be az uniós csúcstalálkozó eddigi történéseiről és a legfrissebb kormányzati döntésekről.

  • Orbán Viktor: Brüsszelben háborús hangulat, nyelvezet, logika uralkodik + videó

– Furcsa érzés Magyarországról jönni Brüsszelbe, mert hazánk úgy néz ki, mint egy egészen normális ország, mivel higgadt, nyugodt és ésszerű gondolkodás zajik – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Az EU-csúcs kapcsán a miniszterelnök elmondta, hogy Brüsszelben úgy beszélnek a vezetők, mint akik a saját háborújukat vívják az oroszokkal.

– Egy háborús spirálban vannak, ami egyre súlyosabb dolgokat eredményez – szögezte le. Kiemelte, hogy most már arról beszélnek, hogy katonáknak is kellene állomásozniuk Ukrajna területén. – Ez a magyar fül számára ez megdöbbentő – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint az a legriasztóbb, hogy ami 2-3 hónappal ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, az mára hétköznapi eseménnyé válik. Korábban a németek nem akartak fegyvereket küldeni, akkor sisakokat küldtek. Ma olyan rakétarendszereket adna Németország Ukrajnának, amellyel be lehet lőni orosz területekre. 

– Ez egy háborús spirál. Ez nem egy videójáték. Ez a valóság. Egy-egy döntésnek az a következménye, hogy másnap meghal valaki. Mára már százezrek haltak meg. Az itteni döntések következményei özvegyeket, árvákat, tönkrement életeket, városokat teremt – jelentette ki a miniszterelnök. Mint mondta, szívesen beszél mindenkivel, az ésszerű diskurzusnak híve, de valahol meg kell vetni a sarkunkat. 

– Van Magyarországon is szervezett politikai erő, amely bele húzna bennünket a konfliktusba – mondta. A miniszterelnök szerint a magyarok többsége szerencsére mindezt ellenzi.

Orbán Viktor elmondta: a kormány rendszeresen felkínálja a lehetőséget arra, hogy közös ügyekben mondják el a véleményüket az emberek. Hozzátette: az ország számára fontos döntéseket nem is hoznak enélkül. Nyugaton is jobban támogatják az embetek a háborúellenes politikai erőket, azonban ez azért nem eredményez békepárti fordulatot Európában, mert Brüsszel valójában Soros György hálózatának fogja.

 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!