2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

„Orbán Viktor az ünnephez méltó beszédet tartott”

Hír TV

2019. március 15., péntek 20:58, frissítve: péntek 21:13

Orbán Viktor beszédet tartott ma a Nemzeti Múzeumnál március 15-e alkalmából. A kormányfő a többi között az EP-választások fontosságára hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök hangsúlyozta: a tét, hogy az európai polgárok felismerik-e a döntés súlyát a kontinens jövőjére nézve. Orbán Viktor beszéde a Lapzártában is téma volt.

Kovács András, az Origo újságírója szerint a mai történéseket látva mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy van egy létszámában csekély és tagolt ellenzék, ezzel szemben pedig van egy egységes kormányoldal, ahol az üzenetek is egy irányba tartanak. Bár sokan azzal „vádolták” Orbán Viktort, hogy visszafogott beszédet tartott, korábban pedig sokan azért bírálták, mert sokkal „harsányabban” fogalmazott. „A miniszterelnök az ünnephez méltó beszédet tartott, és azokra a mondatokra, amiket ma sokan hiányoltak tőle, a kampányban még bőven vissza fog térni” – fejtette ki.

Dull Szabolcs, az Index újságírója úgy látja, tény, hogy Orbán Viktor visszafogott beszédet tartott március 15-e alkalmából. Szerinte a kormányfő beszédének a közelgő EP-választások miatt, a külpolitikai vonulata domborodott ki. „Orbán Viktor ebben a beszédében retorikailag is lefedte a Soros–Juncker plakátot, mert egyetlenegy Sorosozás, Junckerezés, Brüsszelezés nem hangzott el, valamint néppárti kritikusaihoz sem szólt, sokkal inkább azzal foglalkozott, hogy ő és a Fidesz milyen Európát képzel el” – mondta.

Tekintse meg a teljes műsort: