2022. 11. 27. Vasárnap Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

„Orbán Viktor az ünnephez méltó beszédet tartott”

Orbán Viktor beszédet tartott ma a Nemzeti Múzeumnál március 15-e alkalmából. A kormányfő a többi között az EP-választások fontosságára hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök hangsúlyozta: a tét, hogy az európai polgárok felismerik-e a döntés súlyát a kontinens jövőjére nézve. Orbán Viktor beszéde a Lapzártában is téma volt.

  • „Orbán Viktor az ünnephez méltó beszédet tartott”

Kovács András, az Origo újságírója szerint a mai történéseket látva mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy van egy létszámában csekély és tagolt ellenzék, ezzel szemben pedig van egy egységes kormányoldal, ahol az üzenetek is egy irányba tartanak. Bár sokan azzal „vádolták” Orbán Viktort, hogy visszafogott beszédet tartott, korábban pedig sokan azért bírálták, mert sokkal „harsányabban” fogalmazott. „A miniszterelnök az ünnephez méltó beszédet tartott, és azokra a mondatokra, amiket ma sokan hiányoltak tőle, a kampányban még bőven vissza fog térni” – fejtette ki.

Dull Szabolcs, az Index újságírója úgy látja, tény, hogy Orbán Viktor visszafogott beszédet tartott március 15-e alkalmából. Szerinte a kormányfő beszédének a közelgő EP-választások miatt, a külpolitikai vonulata domborodott ki. „Orbán Viktor ebben a beszédében retorikailag is lefedte a Soros–Juncker plakátot, mert egyetlenegy Sorosozás, Junckerezés, Brüsszelezés nem hangzott el, valamint néppárti kritikusaihoz sem szólt, sokkal inkább azzal foglalkozott, hogy ő és a Fidesz milyen Európát képzel el” – mondta.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!