2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

„Orbán Viktor az ünnephez méltó beszédet tartott”

Orbán Viktor beszédet tartott ma a Nemzeti Múzeumnál március 15-e alkalmából. A kormányfő a többi között az EP-választások fontosságára hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök hangsúlyozta: a tét, hogy az európai polgárok felismerik-e a döntés súlyát a kontinens jövőjére nézve. Orbán Viktor beszéde a Lapzártában is téma volt.

Kovács András, az Origo újságírója szerint a mai történéseket látva mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy van egy létszámában csekély és tagolt ellenzék, ezzel szemben pedig van egy egységes kormányoldal, ahol az üzenetek is egy irányba tartanak. Bár sokan azzal „vádolták” Orbán Viktort, hogy visszafogott beszédet tartott, korábban pedig sokan azért bírálták, mert sokkal „harsányabban” fogalmazott. „A miniszterelnök az ünnephez méltó beszédet tartott, és azokra a mondatokra, amiket ma sokan hiányoltak tőle, a kampányban még bőven vissza fog térni” – fejtette ki.

Dull Szabolcs, az Index újságírója úgy látja, tény, hogy Orbán Viktor visszafogott beszédet tartott március 15-e alkalmából. Szerinte a kormányfő beszédének a közelgő EP-választások miatt, a külpolitikai vonulata domborodott ki. „Orbán Viktor ebben a beszédében retorikailag is lefedte a Soros–Juncker plakátot, mert egyetlenegy Sorosozás, Junckerezés, Brüsszelezés nem hangzott el, valamint néppárti kritikusaihoz sem szólt, sokkal inkább azzal foglalkozott, hogy ő és a Fidesz milyen Európát képzel el” – mondta.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

A CPAC Hungary margójára

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatójának a Magyar Nemzetben megjelent véleménycikke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!