2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Orbán Viktor: Az Unió migrációs terve maga a Soros-terv

Az uniós migrációs terv, az maga a Soros-terv - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a mostani intézkedések, próbálkozások középpontjában az áll, hogy rákényszerítsék Magyarországot és Lengyelországot, hogy bevándorlókat fogadjon be. A kormányfő hozzátette, idézem: a magyar baloldal célja is az, hogy a migránsok behozatala révén plusz szavazatokat szerezzen, ezért beszélek azokhoz, akiknek gyermekeik vannak: ne engedjék, hogy megváltozzon az ország.

  • Orbán Viktor: Az Unió migrációs terve maga a Soros-terv
 

„Lehet, hogy a magyarok nincsenek annyian, mint a németek, de nem most jöttünk le a falvédőről” – mondta el Orbán Viktor A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az Európai Unióban zajló vitára reagálva.

 A miniszterelnök így foglalta össze az eddigieket: „Az Európai Uniónak most kell elkészítenie a következő hét évre a költségvetését. Közben meg kell segítenie a járvány miatt bajba jutott országokat. Emellett egyes országok még egy plusz jogszabályt fűznének hozzá a csomaghoz „jogállamiság címen”. Ezt mi nem tudjuk elfogadni. Ugyanakkor időt sem szeretnék veszteni. A költségvetést és a helyreállítási alapot el tudjuk fogadni, a jogállamisági rendeletet tegyük félre későbbre! Ez a mi javaslatunk, a lengyelekkel erről állapodtunk meg: azonos álláspontot fogunk képviselni.

Orbán Viktor hozzátette: „A mostani szabály az, hogy az unióban nem lehet többségi döntéssel egy tagállamat sem rákényszeríteni olyanra, amit nem akar, de most a bizottság részéről előkerült egy bevándorlási javaslat, amit a másik kettővel együtt át akarnak vinni. 34 millió migránsnak akar lakást, letelepedést, és állampolgárságot adni. Ezt mi a kezdetektől elleneztük.”

Az egésznek az áll a középpontjában, hogy most létrehoznak egy olyan jogszabály, amellyel kényszeríteni lehet minket és hiába küzdöttünk öt-hat éven keresztül azért, hogy ne váljunk bevándorló országgá, kitaláltak egy jogi eszközt, hogy az történjen, amit akarnak – szögezte le.

A miniszterelnök arról is beszélt, semmilyen bizonyítékot nem látott, ami az utóbbi napok eseményeit (Deutsch Tamás néppárti frakcióból történő kizárásának kezdeményezése és Szájer-ügy) összefüggésbe hozná a most zajló költségvetési vitával.

A kormányfő szerint két dolgot külön kell választani. Az egyik a költségvetés, amit nem lehet Magyarországtól elvenni, akkor sem, ha nem tud januárban hatályba lépni. A helyreállítási alap pedig egy másik dolog, amelyben a tagállamok közösen vesznek fel hitelt, de Orbán Viktor szerint Magyarország nem teszi jól, ha olyan országok mellett teszi ezt meg, amelyeknek államadóssága az éves teljesítményük 150-180 százalékán áll. – Közösen vesszük fel és közösen fizetjük vissza. Azért veszünk részt ebben, mert ha nem tesszük, akkor néhány ország gazdasága összeomolhat – jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, ez Magyarország részéről egy szolidaritási gesztus, amely nem érdekünk, de ennek ellenére vállaljuk közösen ezt a kockázatot azért, hogy ne omoljanak össze a gazdaságok.

Ez maga a Soros-terv

„Ez maga a Soros-terv” – fogalmazott az unió bevándorlással kapcsolatos tervéről a miniszterelnök. – „Lakás, majd szociális támogatást, végül szavazati jogot kell adni a bevándorlóknak, pontosan ez áll a javaslatban, ahogy a Soros-tervben is. A kérdés az, hogy hol van a politikai tervezők horizontja? Azt látom, hogy a politikai gondolkodás egyre rövidebb távú. Ma már csak annyi a kérdés, hogy egy óra múlva mi lesz az online felületeken. De Európát nem lehet így tervezni. Az biztos, hogy ha 34 millió bevándorlónak szavazati jogot adnak, azok a baloldali pártokra fognak szavazni a következő másfél évtizedben. De mi lesz később? – tette fel a kérdést.

Orbán Viktor: Minél megbízhatóbb vakcinára van szükség

A járvány elleni védekezés és a vakcina nem politikai kérdés, hanem az a feladat, hogy minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni vakcinákat kell felkínálni az embereknek – szögezte le a miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorában. Orbán Viktor elmondta: Keleten és Nyugaton is tárgyal a kormány az oltóanyagokkal kapcsolatban. A kormányfő kitért arra is, hogy a december 11-től érvényes szabályokról hétfőn születik döntés.

Kapcsolódó:

Bevándorlók tömegével erősítené szavazótáborát a baloldal

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!