2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Orbán Viktor: Az Unió migrációs terve maga a Soros-terv

Az uniós migrációs terv, az maga a Soros-terv - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a mostani intézkedések, próbálkozások középpontjában az áll, hogy rákényszerítsék Magyarországot és Lengyelországot, hogy bevándorlókat fogadjon be. A kormányfő hozzátette, idézem: a magyar baloldal célja is az, hogy a migránsok behozatala révén plusz szavazatokat szerezzen, ezért beszélek azokhoz, akiknek gyermekeik vannak: ne engedjék, hogy megváltozzon az ország.

  • Orbán Viktor: Az Unió migrációs terve maga a Soros-terv
 

„Lehet, hogy a magyarok nincsenek annyian, mint a németek, de nem most jöttünk le a falvédőről” – mondta el Orbán Viktor A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az Európai Unióban zajló vitára reagálva.

 A miniszterelnök így foglalta össze az eddigieket: „Az Európai Uniónak most kell elkészítenie a következő hét évre a költségvetését. Közben meg kell segítenie a járvány miatt bajba jutott országokat. Emellett egyes országok még egy plusz jogszabályt fűznének hozzá a csomaghoz „jogállamiság címen”. Ezt mi nem tudjuk elfogadni. Ugyanakkor időt sem szeretnék veszteni. A költségvetést és a helyreállítási alapot el tudjuk fogadni, a jogállamisági rendeletet tegyük félre későbbre! Ez a mi javaslatunk, a lengyelekkel erről állapodtunk meg: azonos álláspontot fogunk képviselni.

Orbán Viktor hozzátette: „A mostani szabály az, hogy az unióban nem lehet többségi döntéssel egy tagállamat sem rákényszeríteni olyanra, amit nem akar, de most a bizottság részéről előkerült egy bevándorlási javaslat, amit a másik kettővel együtt át akarnak vinni. 34 millió migránsnak akar lakást, letelepedést, és állampolgárságot adni. Ezt mi a kezdetektől elleneztük.”

Az egésznek az áll a középpontjában, hogy most létrehoznak egy olyan jogszabály, amellyel kényszeríteni lehet minket és hiába küzdöttünk öt-hat éven keresztül azért, hogy ne váljunk bevándorló országgá, kitaláltak egy jogi eszközt, hogy az történjen, amit akarnak – szögezte le.

A miniszterelnök arról is beszélt, semmilyen bizonyítékot nem látott, ami az utóbbi napok eseményeit (Deutsch Tamás néppárti frakcióból történő kizárásának kezdeményezése és Szájer-ügy) összefüggésbe hozná a most zajló költségvetési vitával.

A kormányfő szerint két dolgot külön kell választani. Az egyik a költségvetés, amit nem lehet Magyarországtól elvenni, akkor sem, ha nem tud januárban hatályba lépni. A helyreállítási alap pedig egy másik dolog, amelyben a tagállamok közösen vesznek fel hitelt, de Orbán Viktor szerint Magyarország nem teszi jól, ha olyan országok mellett teszi ezt meg, amelyeknek államadóssága az éves teljesítményük 150-180 százalékán áll. – Közösen vesszük fel és közösen fizetjük vissza. Azért veszünk részt ebben, mert ha nem tesszük, akkor néhány ország gazdasága összeomolhat – jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, ez Magyarország részéről egy szolidaritási gesztus, amely nem érdekünk, de ennek ellenére vállaljuk közösen ezt a kockázatot azért, hogy ne omoljanak össze a gazdaságok.

Ez maga a Soros-terv

„Ez maga a Soros-terv” – fogalmazott az unió bevándorlással kapcsolatos tervéről a miniszterelnök. – „Lakás, majd szociális támogatást, végül szavazati jogot kell adni a bevándorlóknak, pontosan ez áll a javaslatban, ahogy a Soros-tervben is. A kérdés az, hogy hol van a politikai tervezők horizontja? Azt látom, hogy a politikai gondolkodás egyre rövidebb távú. Ma már csak annyi a kérdés, hogy egy óra múlva mi lesz az online felületeken. De Európát nem lehet így tervezni. Az biztos, hogy ha 34 millió bevándorlónak szavazati jogot adnak, azok a baloldali pártokra fognak szavazni a következő másfél évtizedben. De mi lesz később? – tette fel a kérdést.

Orbán Viktor: Minél megbízhatóbb vakcinára van szükség

A járvány elleni védekezés és a vakcina nem politikai kérdés, hanem az a feladat, hogy minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni vakcinákat kell felkínálni az embereknek – szögezte le a miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorában. Orbán Viktor elmondta: Keleten és Nyugaton is tárgyal a kormány az oltóanyagokkal kapcsolatban. A kormányfő kitért arra is, hogy a december 11-től érvényes szabályokról hétfőn születik döntés.

Kapcsolódó:

Bevándorlók tömegével erősítené szavazótáborát a baloldal

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!