2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán Viktor: A magyar demokrácia él és virul + videó

A magyar demokrácia, köszöni szépen jól van, él és virul - így értékelte a 2024-es választásokat Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: megőrizték a bizalmat, sőt, növelték a támogatottságot, de nyertek és vesztettek városokat. Hangsúlyozta: mindig a munkában hitt, a kampány pedig csak a végkifejlet.

  • Orbán Viktor: A magyar demokrácia él és virul + videó

Van talán 3 vagy 4 ország európában ahol a választásokon való részvétel kötelező. Ott értelemszerűen magasabb a részvétel mint Magyarországon volt. De ez az 56-57 százalék ez bennünket az élmezőnybe röpít. Ez azt mutatja, hogy a magyar demokrácia köszöni szépen jól van, él virul, vannak versenyző szereplők, van érdeklődés, vannak emberek akiknek véleményük van, el is akarják azt mondani ki akarják azt fejezni, befolyásolni akarják a közéletet, tehát ez egy szép teljesítmény a magyar választópolgároktól. - mondta a miniszterelnök.

Exkluzív interjút adott a köztévének a választások után Orbán Viktor, miniszterelnök. A kormányfő hangsúlyozta: Még soha nem szavaztak annyian a Fideszre egy európai választáson, mint most. Fontos, hogy ne csak a százalékokat, hanem az abszolút számokat is lássuk. - tette hozzá. Azt mondta, a mozgósítás kulcskérdés, és mivel a háború vagy a béke kérdése volt a választás tétje a részvétel is magas volt.

Eleve ez a választás egy bonyolult választás volt, mert két választás volt egy európai meg egy önkormányzati. És az önkormányzatin belül is volt polgármester, testület, tehát eleve nehéz volt. Amikor és neki indultam a kampánynak tudtam, hogy nekünk két ellenzéket kell legyőzni. Le kell győzni a régit meg le kell győzni az újat. Legyőztük a régit is meg legyőztük az újat is 11 egynéhány 14-15 százalékkal végeztünk a második helyezett előtt. - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök hozzátette: Így hogy nem egységes hanem két különböző ellenzékkel kellett megküzdeni különösen értékes eredménynek látja a választás végkifejletét. Mint mondta, megőrizték a bizalmat, sőt, növelték a támogatottságot, de nyertek és vesztettek városokat.

Hangsúlyozta: mindig a munkában hitt, a kampány pedig csak a végkifejlet.

Kiemelte: lesz majd választás 2026-ban és később is. A kormányfő rámutatott: azokat akkor kell majd megnyerni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!