2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Orbán Viktor a Kossuth rádióban a tanári béremelés pozitív hatásairól beszélt + videó

Ma már egész vonzó pálya lehet tanítani – ezt állította a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Orbán Viktor a béremeléssel a teljesítmény növelését, a nyugodtabb helyzetből való érkezést, a férfi- női egyensúly létrejöttét reméli.

  • Orbán Viktor a Kossuth rádióban a tanári béremelés pozitív hatásairól beszélt + videó

Az uniós pénz azt teszi lehetővé, hogy a 6 éves programot, 3 év alatt végre tudjuk hajtani. - így fogalmazott a tanárok béremelésével kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Kiemelte ezzel az emeléssel a tanárok teljesítményének növelését is reméli, amelynek pozitív hatása a gyerekekben is érezhető lesz.

A Nemzet napszámosainak is szoktuk őket nevezni, ami azt jelenti, hogy a munka, amit végeznek az jóval nagyobb mint amit kapnak érte. De azért most lesz egy olyan 7-800 ezer forintos béremelés a program végén azért az már egy különösen ezzel a jelentősebb pihenési lehetőséggel ez így együtt már egy elég vonzó pálya lehet. És itt remélem hogy meg tudjuk változtatni az arányokat a férfiak és a nők között is mert az egyik gondja ennek a szakmának, hogy felborult az egyensúly a férfiak és a nők között már pedig ott a gyerekeket kell nevelni, apa anya, férfi nő tehát mind a kettőre szükség van. - mondta a miniszterelnök.

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, 2026-ban már mintegy 880.000 ezer forintot kereshetnek a tanárok, óvónők.

Azzal lehet számolni, az idei évben több mint 672 ezer, a jövő évben 812 ezer és 2026-ban pedig körülbelül 880.000 ezer forint lesz a pedagógusok átlagbére. Ezzel ebben a ciklusban 2022 és 2026 között a pedagógusbéreket meg tudjuk duplázni. - fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Horváth Péter a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke reméli, hamarosan eloszlanak a kételyek a béremeléssel kapcsolatban.

Mindenki a jelenlegi fizetéséhez képest kapja meg azt a százalékos emelést amit ígért a kormányzat, gyakornokoknál pedagógus 1 és pedagógus 2-be tartozó kollégáknak ez több mint 30 százalékos emelés lesz és ehhez jön még hozzá az a bizonyos egyetemi végzettségű két százalék és esetleg az hiányterületes 4 százalék. A mester pedagógusoknál is 20 százalék feletti lesz az emelés. - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Január végéig minden érintett írásos értesítést kap a béremelésről.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!