2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Orbán Viktor: A Jobbik elnöke esküt tett Soros György mellett

Hír TV

2020. június 29., hétfő 13:47

A napirend előtti felszólalásokat azonnali kérdések követték. Elsőként Jakab Péter, a Jobbik elnöke tett fel kérdést Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Jakab Péter először Soros Györgyre vonatkozóan tett fel kérdést a miniszterelnöknek, majd arról beszélt, hogy bár manapság szokás a Jobbikot balra tolódással vádolni, valójában most érkeztek meg középre. A miniszterelnököt azzal vádolta meg, hogy „keleti diktátorok nyugatellenes barátja lett”.

Kövér László felhívta Jakab Péter figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló kirohanásoktól, és emlékeztette arra, hogy "a parlamentben ül, és nem egy kocsmában a haverjaival".

Orbán Viktor miniszterelnök az elhangzottak után azt a kérdést tette fel, hogy „van még odaát valaki”, utalva arra, hogy az elmúlt hónapokban intenzív kilépési hullám jellemezte a Jobbikot. A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy ma nem más történt az Országházban, mint az, hogy a Jobbik elnöke esküt tett Soros György mellett. Orbán Viktor Jakab Péter felszólalásaival kapcsolatban azt az észrevételt tette, hogy a Jobbik elnöke nem érvel, hanem kiabál és gyalázkodik. De a miniszterelnöknek az is feltűnt az elmúlt fél év során, hogy Jakab szeret valótlant állítani.

Kövér László ezt követően visszaadta a szót Jakab Péternek, de mivel az provokatív megjegyzést tett, a házelnök megvonta tőle a hozzászólás jogát.

A fővárosnak 180 milliárd forintos állampapír állománya van

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője arról beszélt, hogy a Lánchíd felújításának témája manapság a középpontban áll. De szóba hozta az augusztus 20-i tűzijáték témáját is. A politikus felszólalásában elhangzott, hogy a Lánchíd felújításához a főváros 10 milliárd forintot kér, majd ennek kapcsán azt a kérdést tette fel, hogy a kormánynak miért nem ér meg ennyit a Lánchíd felújítása.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy a Kisfaludy-program a turizmust hívatott fejleszteni. Ismertette, hogy a magyar kormány támogatásával 650 panziót újítottak fel, és 20 ezer szálláshely kapott támogatást.

A miniszterelnök ezt követően felmutatta az államkincstár kimutatását, amelyből egyértelműen kiolvasható, hogy a főváros 2020. március 31-én 180 milliárd forintos állampapír állománnyal rendelkezik. Az adatok a Fővárosi Önkormányzat első negyedéves adatszolgáltatásából származnak. Az utána a sorban következő önkormányzatnak csak 20 milliárdos állománya van - emelte ki Orbán Viktor. Majd hozzátette, hogy a Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik. 

Hír TV