2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Orbán: Továbbra a családok megerősítése a cél

A miniszterelnök szerint a kormány gazdasági intézkedéseinek célja eddig is a családok megerősítése volt, mert csak rajtuk keresztül tud erősödni a gazdaság is. A kormányfő szerint Magyarország minden fontos gazdasági mutató alapján jobban teljesít az Európai Unió átlagánál.

„Magyarország úgy él, mintha 180 lenne a vérnyomása.” A miniszterelnök szerint azért volt szükség a kormány eddigi intézkedéseire, mert sokan még mindig bizonytalanságban élnek Magyarországon. „Ahhoz, hogy nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban, több megértéssel tudjunk élni, ahhoz békésebben kell élni, ami pedig azt jelenti, hogy a családoknak kell jobb állapotba kerülniük, a családokat kell védeni, támogatni, ezért van szükség a közfoglalkoztatásra, ezért kell a teljes foglalkoztatás, az adócsökkentés, a rezsicsökkentés, és ha ezt végigcsináljuk, akkor el fogunk jutni oda, hogy mindenkinek lesz munkából szerzett jövedelem révén annyi tartaléka, hogy úgy érezze, az élet nehéz és kellemetlen fordulatai esetén sem kell kétségbe esnie” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő a Kossuth rádióban úgy fogalmazott: nem lehet egyik napról a másikra átlépni a magas fizetések világába, de a rendelkezésre álló lehetőségeket jól használták ki a magyar emberek. Orbán Viktor azt mondta: a tíz év alatt ígért egymillió új munkahelyből egy ciklus alatt több mint 250 ezer megvalósult, ami bár arányosan kevesebb, mint amit ígértek, de több, mint azt bárki gondolta volna a kormányváltás előtt. „Ég a ház, 2010-ben a csőd szélén van az ország. Fogjuk magunkat, megmozdítjuk az embereket, nekiállunk, föltűrjük az ingünk ujját és elkezdjük vödörben hordani a vizet. Hát igen, megizzadunk, előfordul, hogy sáros is lesz a ruhánk, és pernye is száll ránk. Nem nézünk ki olyan jól, mintha szmokingban mentünk volna egy partira, de hát nekünk a tűzoltás jutott, nekünk meg kell mentenünk Magyarországot a pénzügyi összeomlástól. Elvégeztük. Kétségkívül lehetnénk elegánsabbak is, majd most, a következő választás után talán tudunk új ruhát venni” – fogalmazott Orbán Viktor.


A miniszterelnök szerint azt is fel kellett vállalni, hogy egyes intézkedések miatt külföldi támadások érik az országot. „Én olyan politikát próbáltam csinálni, ami a magyar embereknek jó. Nem volt beleírva a szerződésembe, hogy a nagy nemzetközi cégeknek is elégedettnek kell lenniük, az se volt beleírva a szerződésembe, hogy bankok extraprofitokat vigyenek haza, ellenben bele volt írva a vállalásainkba, hogy a magyar emberek életét kell segíteni és könnyíteni. Ha tehát elveszítettem néhány külföldi barátot és helyette nyertem néhány millió magyart, azt jó üzletnek tartom” – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor azt mondta: Magyarország minden lényeges gazdasági mutató – a munkanélküliség, a gazdasági növekedés és az infláció – alapján jobban teljesít az uniós átlagnál. A nemzetközi felmérések szerint romló eredmények miatt az általános iskolai oktatás területén azonban még szükség van változtatásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!