2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mágnás Miska

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Orbán: Százas nagyságrendben nyertek baloldaliak a trafikpályázaton

Nem politikai szempontok alapján dőltek el a trafikpályázatok, ugyanis több száz baloldali is nyert koncessziót – erről a miniszterelnök beszélt. Orbán Viktor szerint a politikai vitával a szerződések megkötését akarják megakadályozni.

Nem politikai szempontok alapján dőltek el a trafikpályázatok, ugyanis több száz baloldali is nyert koncessziót – erről a miniszterelnök beszélt a szokásos pénteki rádióinterjújában. Orbán Viktor szerint a politikai vitával a szerződések megkötését akarják megakadályozni. Az interjúban a miniszterelnök a háziorvosok és a tanárok bérének megemelését, valamint egy népesedési program elindítását említette a következő időszak feladatai között.

Az uniós kritikákra is reagált a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában. Legutóbb Angela Merkel német kancellár egy rendezvényen úgy fogalmazott, hogy nem kell lovasságot küldeni Magyarországra a Brüsszel által kifogásolt jogszabály-módosítások miatt.

– Csak hogy tisztázzuk a dolgot, a németek már küldtek lovasságot, tankok formájában jöttek. Ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő szerint Brüsszel és Magyarország vitája abból fakad, hogy a nagy nemzetközi cégek a magyar kormány több intézkedésének visszavonását szeretnék elérni az EU-ban.

– Az összes vitánk, a politikai természetűek is, valójában arról szólnak, és ezt egyébként a nagy nemzetközi cégek vezetői és a bankok vezetői nyíltan néha el is mondják, hogy ők rendszeresen elmennek Brüsszelbe azért, hogy visszavonassák a magyar kormánnyal a rezsicsökkentést, a bankadót, és a nagy nemzetközi cégeket terhelő adót – fogalmazott a kormányfő. – Erről szól Brüsszel és Magyarország vitája. Az összes többi ügy, politikai, emberi, jogi és egyéb ügy csak ürügy – tette hozzá.

Orbán Viktor a trafikügyről is beszélt: szerinte a vita azért robbant ki, hogy elhalasszák a dohánykoncessziós szerződések megkötését, az ellenzéknek ugyanis nem érdeke az új rendszer bevezetésre. A kormányfő szerint nem igaz az a vád, hogy politikai szempontok alapján osztották a koncessziókat, ugyanis százas nagyságrendben nyertek baloldaliak is a trafikpályázaton.

„Én most rákényszerültem arra, hogy belenézzek ebbe a listába, hogy kik nyertek. Hát ott százas nagyságrendben vannak baloldaliak. Én szelíd ember vagyok, tehát nem fenyegetőzésképpen mondom, de ha mi egyszer politikai szempontokat akarnánk egy ilyen pályázatban érvényesíteni, akkor ott egy, de egyetlen baloldali sem nyerne, azért nyerhettek most, helyes egyébként, meg olyanok is, akik a politikától távol tartják magukat, mert nem politikai szempontok alapján, hanem a pályázatok minősége alapján születtek meg a döntések” – közölte Orbán Viktor.

Orbán: A jövőnk a gyermekeinkben van

Orbán Viktor beszélt a következő időszak terveiről: a kormányfő a rezidensek és a kórházi szakápolók után a háziorvosok bérezését is rendezné, és ha a gazdaság teljesítménye engedi, elindítaná a pedagógus-életpályamodellt is.

„A jövőnk az nem a költségvetési vitákban van, hanem a gyerekeinkben van, és ezért a jövőnket meghatározó kérdés, hogy kik és hogyan és mit tanítanak gyerekeinknek az iskolákban, meg mire. Mindenképpen szeretnék az iskolarendszer átalakítása után a bérrendszerben átalakítást, eredményt, emelést, beszéljünk magyarul, elérni” – mondta Orbán.

Az interjúban a miniszterelnök egy népesedési program elindítását is bejelentette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!