2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Orbán Ráhel: A szüleink számára mindig fontos volt a múlt és a jelen tisztelete is

Horn Gyulát Horn Gyula bácsinak kellett hívnunk. A tisztelet nálunk nem politikai identitás kérdése – rögzítette a Mandinernek adott interjúban Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya. Az interjú számos témát érintett, például hogy milyen gyermekkora volt, hogyan ismerkedett meg férjével, Tiborcz Istvánnal, milyen nagypapa Orbán Viktor és hogyan készül a család a karácsonyra.

  • Orbán Ráhel: A szüleink számára mindig fontos volt a múlt és a jelen tisztelete is

Orbán Ráhel a gyermekkorával és a pályakereséssel kapcsolatban elmondta, a turizmus és vendéglátás 16 éves kora érdekli, attól kezdve tudatosan készült erre a pályára, a gimnázium és az egyetem alatt is több nyarat különböző nyári kurzusokon töltött, nyelveket tanult, dolgozott. 

Elmondta, a hit mindig is fontos volt számára, a családalapítás során például teljesen a Jóistenre bízta az útját. Orbán Ráhel arról is beszélt, hogy férjével, Tiborcz Istvánnal egy feltámadási misén találkozott először, 2007-ben. – Nagy hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy vagy nagyon sokáig leszünk együtt, vagy soha többet nem találkozunk – fogalmazott. 

A miniszterelnök lányát arról is kérdezték, hogy milyen nagypapa Orbán Viktor. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit, besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt, olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. – Nem mellékesen nagyon jó vele römizni – tette hozzá Orbán Ráhel. 

Azt is elmondta, hogy a történelem és a politika napi szinten téma náluk, de ez nem a pártpolitikát jelenti. – A szüleink számára mindig fontos volt a múlt és a jelen tisztelete is. Horn Gyulát például Horn Gyula bácsinak kellett hívnunk. A tisztelet nálunk nem politikai identitás kérdése – nyomatékosította.

Az interjú teljes terjedelmében a linkre kattintva olvasható.

Borítókép: Orbán Ráhel (Fotó: Mandiner/Földházi Árpád)

Mandiner alapján Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

A Trianonból kivezető magyar út és Európa saját Trianonját elkerülő útja ugyanazzal a lépéssel kezdődik, ezt a nemzeti identitáshoz való jog emberi jogként való elismerése, valamint az államok általi kölcsönös és érdemi szavatolása jelenti - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken Várpalotán, a Trianon Múzeum újranyitási ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!