2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Orbán: Miközben a válság cibálja az országot, 48 milliárdnyi támogatást hagytunk jóvá

Az új sportfinanszírozási rendszer azt a célt szolgálja, hogy a fiatalokat visszacsalogassa a sportpályákra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Vasas sportcsarnok felavatásán.

Kesztyűs kézzel bánt a bokszzsákkal a miniszterelnök a Vasas új sportcsarnokának átadó ünnepségén. A XIII. kerületi egyesület új épületét fél év alatt húzták föl. A beruházás majdnem 450 millió forintba került. A költségek 70 százalékát a magán- és közcégek társasági adójából állták, a fennmaradó 30 százalékot pedig az állam fizette.

– Ez a bővítés nemcsak a kézilabdások terét és lehetőségeit növeli, hanem helyet ad majd küzdősportjaink számára is – közölte Markovits László. Nagyon örülök, és büszke vagyok, hogy ilyen gyönyörű épülettel gazdagodott a Vasas Fáy utcai sportcentruma – tette hozzá a Vasas SC elnöke.

A sport a többi között becsületre nevel – hangsúlyozta a főpolgármester. Ezért is támogatta a lehető legnagyobb mértékben a főváros a fővárosi közszolálgató cégek és társaságok társaságiadó-kedvezmény (tao) támogatásai révén ezt a beruházást – hangsúlyozta Tarlós István, hozzátéve: ez évben is a taóból származó támogatásokból több mint 200 millió forint a Vasashoz fog kerülni.

A miniszterelnök azt mondta: a cél, hogy a fiatalokat visszacsábítsák a sportpályákra. Az új sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően a 2011-es és 12-es évben több mint 700 település költhetett sportcélú fejlesztésekre.

– A 2011–12-es évben 744 magyar település költhetett sportcélú fejlesztésekre, az új sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően – közölte Orbán Viktor miniszterelnök. A legfrissebb, november 28-ai adatok szerint a nemzeti sportintézetnek és a sportszövetségeknek összesen több mint 2000 sportlétesítmény-fejlesztési kérelem érkezett be – tette hozzá a kormányfő. „Mindez a válság idején érkezett be. 2000 kérelem, ebből 1800-at már jóvá is hagytak. Ez pedig azt jelenti, hogy miközben a válság cibálja az országot, eközben összesen a 12-13-as idényben, már 48 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást hagytunk jóvá” – nyilatkozta Orbán Viktor.

Az első passzt ezután Orbán Viktor adta le az új pályán a kézilabdával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt - közölte Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden a közösségi oldalán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!