2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Orbán: Miközben a válság cibálja az országot, 48 milliárdnyi támogatást hagytunk jóvá

2012. december 4., kedd 20:11, frissítve: kedd 21:22

Az új sportfinanszírozási rendszer azt a célt szolgálja, hogy a fiatalokat visszacsalogassa a sportpályákra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Vasas sportcsarnok felavatásán.

Kesztyűs kézzel bánt a bokszzsákkal a miniszterelnök a Vasas új sportcsarnokának átadó ünnepségén. A XIII. kerületi egyesület új épületét fél év alatt húzták föl. A beruházás majdnem 450 millió forintba került. A költségek 70 százalékát a magán- és közcégek társasági adójából állták, a fennmaradó 30 százalékot pedig az állam fizette.

– Ez a bővítés nemcsak a kézilabdások terét és lehetőségeit növeli, hanem helyet ad majd küzdősportjaink számára is – közölte Markovits László. Nagyon örülök, és büszke vagyok, hogy ilyen gyönyörű épülettel gazdagodott a Vasas Fáy utcai sportcentruma – tette hozzá a Vasas SC elnöke.

A sport a többi között becsületre nevel – hangsúlyozta a főpolgármester. Ezért is támogatta a lehető legnagyobb mértékben a főváros a fővárosi közszolálgató cégek és társaságok társaságiadó-kedvezmény (tao) támogatásai révén ezt a beruházást – hangsúlyozta Tarlós István, hozzátéve: ez évben is a taóból származó támogatásokból több mint 200 millió forint a Vasashoz fog kerülni.

A miniszterelnök azt mondta: a cél, hogy a fiatalokat visszacsábítsák a sportpályákra. Az új sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően a 2011-es és 12-es évben több mint 700 település költhetett sportcélú fejlesztésekre.

– A 2011–12-es évben 744 magyar település költhetett sportcélú fejlesztésekre, az új sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően – közölte Orbán Viktor miniszterelnök. A legfrissebb, november 28-ai adatok szerint a nemzeti sportintézetnek és a sportszövetségeknek összesen több mint 2000 sportlétesítmény-fejlesztési kérelem érkezett be – tette hozzá a kormányfő. „Mindez a válság idején érkezett be. 2000 kérelem, ebből 1800-at már jóvá is hagytak. Ez pedig azt jelenti, hogy miközben a válság cibálja az országot, eközben összesen a 12-13-as idényben, már 48 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást hagytunk jóvá” – nyilatkozta Orbán Viktor.

Az első passzt ezután Orbán Viktor adta le az új pályán a kézilabdával.

Forrás: Hír TV