2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Orbán: Magyarországnak és Törökországnak is stabil kormánya van

Hír TV

2018. október 9., kedd 13:24, frissítve: kedd 16:41

Magyarországon van Európa egyik legstabilabb kormánya – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-török üzleti fórumán, amelyen részt vett Recep Tayyip Erdogan török elnök is.

A kormányfő azt mondta, Törökországnak is stabil a kormányzati rendszere és egy erős felhatalmazású vezetője van, és abban bízik, hogy a stabil kormányok gazdasági együttműködése nagy sikerre vezet majd.

A miniszterelnök arról is beszélt, a magyar gazdaságnak kulcskérdés a versenyképesség, és bár Magyarország ma már egy versenyképes országnak tekinthető, de „egyáltalán nem vagyunk megelégedve a mostani állapotokkal”. A magyar gazdaság versenyképességét radikálisan javítani kell, ezért a kormány hamarosan – talán már ezen a héten – elfogad egy versenyképességet segítő akciótervet – közölte.

A jó gazdasági és üzleti kapcsolatok alapja a kiegyensúlyozott és kölcsönös tiszteleten alapuló politikai együttműködés – jelentette ki az üzleti fórumon a külgazdasági miniszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar gazdasági környezet jó befektetési lehetőségeket jelent a török vállalkozásoknak is.

„Az a folyamat, amelyen a magyar gazdaság most megy keresztül és egy újabb dimenzióba kerül a hozzáadott érték, technológiai színvonal és a kutatás-fejlesztés szempontjából ez remek lehetőséget biztosít arra, hogy a magas hozzáadott értéket képviselő, a legújabb technológiai megoldásokat kifejlesztő és azokat mindennapi használatúvá tevő török vállalatok megtalálják Magyarországon a számításaikat és az együttműködés lehetőségét” – fejtette ki a külügyminiszter.