2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la 11:05

Belföld

Orbán: Magabiztos ország képét mutattuk

Magabiztos és cselekvőképes ország teljesítményének nevezte a sikeres árvízi védekezést a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában a parlamentben. Orbán Viktor szerint az összefogás megmutatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és ha az bajba kerül, akkor megvédik. Az ellenzéki pártok új gátak építését szorgalmazták, a Jobbik pedig ismét felvetette a dunai vízlépcső megépítését is.

Németországban, Ausztriában és Csehországban az áradások emberi életeket is követeltek – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök. Orbán Viktor egy magabiztos és cselekvőképes ország teljesítményének nevezte a sikeres védekezést.

A Jobbik új gátak építésével csökkentené az árvízi védekezés költségeit. A jobboldali ellenzéki párt szerint két évtizeddel a rendszerváltozás után nem minősülhet politikai tabunak a dunai vízlépcső megépítése sem. „Mindegyik pártban ma az identitásukat abban az időszakban eredeztetik, amikor ez volt az igazi fellépés a kommunista rendszer ellen. De talán ennyi évtizeddel ezután ezt a politika által rárakott guanót erről a szakmai kérdésről le kellene vakarni, mert mértékadó elemzések is arról szólnak, hogy amennyiben a vízlépcsőzés megvalósult volna, vagy megvalósul, aminek természetesen nem energetikai főszerepe van, akkor sokkal kevesebb erőfeszítéssel, kevesebb kárral lehet egy ilyen típusú árvizet is megoldani” – mondta Balczó Zoltán.

Az árvízi károk megelőzését hangsúlyozta az MSZP elnök-frakcióvezetője is. „Ugyanúgy fontos a gátak megerősítése vagy éppen építése több olyan helyen, ahol most is látszódott, hogy komoly problémát okoz, illetve vésztározók vagy az ártereknek az ügye” – közölte Mesterházy Attila.

A Fidesz frakcióvezetője Magyarország győzelmeként értékelte a sikeres védekezést. Felszólalásában kitért a miniszterelnököt ért támadásokra is. „Ez a vita arról szólt, hogy az ország vezetőjének ott kell-e lenni akkor, amikor baj van. Én azt gondolom, hogy erre a legegyszerűbb válasz a legtermészetesebb dolog, a választók, a polgárok minden alkalommal azt várják el a vezetőjüktől, legyen az polgármester, miniszter vagy miniszterelnök, hogy legyen ott, amikor gond van” – jelentette ki Rogán Antal.

A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy Szentendrét mobilgát védte meg az áradó Dunától.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!