2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Orbán: Egész Európára veszélyes döntést hoztak az Európai Bíróságon

Hír TV

2020. május 22., péntek 18:08

Nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is veszélyes döntést hoztak az Európai Bíróságon, mert Magyarország védi az unió határait is - hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor kiemelte: a magyar szabályozás szerint ezentúl a kerítésen kívül kell majd várakozniuk a migránsoknak.

Mindent megpróbálnak, hogy átszökjenek a határon - ezt még múlt héten mondták a migránsok a szerb-magyar határon.

A kormány csütörtökön jelentette be: felszámolják a tranzitzónákat. Az Európai Unió bírósága ugyanis arról döntött, hogy ki kell engedni a tranzitzónákból az illegális bevándorlókat, mert ott tartózkodásuk őrizetnek minősül.

A Liberálisok ügyvezetője embertelennek nevezte a tranzitzóna eddigi működését.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint Magyarország kormánya nem hódolhat be Európa nemzetellenes vezetőinek.

A Jobbik alelnöke híradónknak úgy nyilatkozott: egyszerre szakmai és politikai kérdésnek tartja az ügyet.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban úgy fogalmazott:

nemcsak Magyarország, hanem egész Európa biztonságára nézve is veszélyes döntést hoztak az Európai Bíróságon. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg 130 ezren próbálnak bejutni az Unióba a balkáni útvonalon.

Orbán Viktor hozzátette: az uniós döntéshozatali pozícióban lévők jelentős része Soros Györgyhöz köthető. Céljuk, hogy migránsválságot okozzanak, mert akkor a bajba került európai országoknak pénzre lesz szükségük, amit Soros György tud magas kamatra hitelezni.

Hír TV