2020. január 25.,
szombat, Pál napja

Orbán Balázs: Erre nincs politikai mentség

Hír TV

2018. december 29., szombat 19:38, frissítve: szombat 20:02

Az ellenzéki képviselők viselkedése egy amatőr színitanodára hasonlít – jelentette ki az Origonak adott interjújában Orbán Balázs.

A Miniszterelnökség államtitkára úgy fogalmazott, bár mindenki számára biztosítani kell az egyet nem értés kifejezésének a jogát, szerinte minden józan választópolgár szomorú az elmúlt hetek ellenzéki politikusi teljesítménye láttán.

Egyrészt, amit a magyar Országgyűlésben műveltek, mondta, az erősen alkalmas volt arra, hogy az intézmény méltóságát aláássa.

„Az az ellenzéki parlamenti képviselő […], aki a saját önös, rövid távú politikai érdekei mentén képes a Ház tekintélyét ilyenformán rombolni, az voltaképpen Magyarország szuverenitását és függetlenségét rombolja.”

Ez pedig nem politikai egyet nem értés kérdése, hanem az ország stratégiai érdekeinek semmibe vétele, amire nincs politikai mentség, fogalmazott.

A másik része, tette hozzá a miniszterhelyettes, hogy arra egy demokráciában nincsenek szavak, hogy ellenzéki képviselők erőszakra buzdítanak vagy az utcai erőszakot mentegetik, miközben egy olyan előre megkomponált színielőadást adnak elő az ország nyilvánossága előtt, ami a legrosszabb csepűrágók teljesítményét is alulmúlja.