2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Orbán Balázs: Életstílus közötti választás legyen falvakban élni

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a kistelepülések is megkapják azokat az erőforrásokat, amelyek biztosítják a fejlődést, ennek része a kormány által elfogadott falusi csok is – jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus kifejtette: a program célja a falvakban leromlott állapotú családi házak felújításának ösztönzése.

  • Orbán Balázs: Életstílus közötti választás legyen falvakban élni

Orbán Balázs kiemelte: a csok 2015-ben indult el és rendkívül népszerű. A kormány folyamatosan dolgozik a bővítési lehetőségeken. Eddig körülbelül 95 ezer tudta az eddigi konstrukciókat igénybe venni. Ebből nagyjából 45 ezer gyermek született vagy fog megszületni a számításaink szerint – fejtette ki. Hozzátette: ehhez járul hozzá a hétpontos családi akcióterv, melyet Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőn jelentett be. Ebben új elemek is vannak és a régi elemekre vonatkozó felhasználási feltételek is könnyebbé válnak.

Az államtitkár elmondta: a falusi csokkal kapcsolatban a kormány a szerdai ülésen tudott döntést hozni. Eszerint idén, a Magyar Falu program keretében, 150 milliárd forintot kíván a kormány a legkisebb települések, falvak támogatására fordítani. Ennek az összegnek a fele célzott, kifejezetten közösségépítő programok, infrastrukturális beruházások és egyéb, a kormány által meghatározott célok szerinti támogatást jelent. Ezen felül még 50 milliárd forint jut az utak felújítására és a hiányzó 25 milliárd forint lenne a falusi csok kedvezmény.

„Azokról a legkisebb településekről van szó, melyek népességmegtartás szempontjából problémásak. Mi pedig azt akarjuk elérni, hogy falvakban is jó legyen élni a jövőben és minél több fiatal válassza a jövőben a kistelepüléseken való életet.”

Kiemelte: a kormány nem akarja megmondani, hogy hol érdemes élni, de ez életstílus közötti választás, ne pedig életminőség közötti választás legyen.

„Mi úgy látjuk, hogy ezeken a kistelepüléseken rendkívül sok rossz állapotban lévő családi ház van. Ezért érdemes azokba invesztálni és az azokba való beruházást támogatni. A falusi csokban meghatározott 25 milliárdnak az a célja, hogy ezeknek a használt lakásoknak a felújítását támogassuk” – fogalmazott. Hangsúlyozta: a döntő különbség az, hogy nem új lakás építését, hanem használt lakás felújítását támogatják.

Példamutatóan bánik a magyar kormány a magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai emberekkel, akik menekülnek abból az országból. Orbán Balázs ezzel kapcsolatban elmondta: a filozófia teljesen egyértelmű ez mögött.

Mi abban gondolkodunk, hogy Magyarország egy olyan ország, amely biztonságot, védelmet nyújt a világon bárhol élő magyarok számára.”

Hozzátette: ez az az felelősség, melyet a magyar állam minden magyar állampolgárért és minden magyar felmenővel rendelkezőért képes és szeretne is vállalni.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, miszerint a baloldal ezt úgy állítja be, hogy a magyar kormány szervezi a bevándorlást Orbán Balázs úgy fogalmazott: magyar állampolgárokat és magyar felmenőkkel rendelkező honfitársainkat illegális bevándorlókhoz hasonlítani teljes mértékben felháborító.

Ebben az esetben az ellenzék az emberek, családok életével és biztonságával is játszik, mert akik úgy döntöttek, hogy elhagyják Venezuelát, felelősek a még ott élő rokonaikért, akik ezért komoly üldöztetésnek lehetnek kitéve.

(Forrás: ECHO TV)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!