2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Orbán Balázs: A sikeres bajor-magyar együttműködés Európa helyzetét is javítja

Ha a bajorok és a magyarok sikerrel tudnak együttműködni egy keresztény értékeken alapuló politika égisze alatt, akkor egész Európa helyzete is javulni tud - fogalmazott a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten.

  • Orbán Balázs: A sikeres bajor-magyar együttműködés Európa helyzetét is javítja

Orbán Balázs a Hanns-Seidel-Alapítvány rendezvényén arról beszélt: a bajor-magyar kapcsolatok az államalapításnál is korábbra nyúlnak vissza. Szent István és felesége, a Bajorországból származó Gizella "együtt munkálkodtak" Magyarország kereszténnyé tételén - idézte fel -, munkájuk eredményeképpen alakult meg, majd stabilizálódott a magyar állam, és tért vissza a stabilitás Európa középső területére.

Hozzátette: a két nép később is közösen tudott tenni egy geopolitikailag stabil, kölcsönösen előnyös gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatokra épülő Európa megteremtésén. Ebben a közös igyekezetben pedig a keresztény értékeken alapuló politizálás volt mindig is a közös munkaalap, ami a magyarokat és a bajorokat hagyományosan összekötötte - emelte ki.

Orbán Balázs a Hanns Seidel Alapítványnak köszönetet mondott a keresztény roma szakkollégiumi hálózat támogatásáért, valamint azért is, hogy a belügyi együttműködés keretében hozzájárultak a határvédelemhez, az európai és a magyar biztonság ügyéhez. Hozzátette: az Andrássy Egyetem sem valósulhatott volna meg az alapítvány nélkül.

A rendezvényen Hans Reichhart lakhatási, építési és közlekedési ügyekért felelős bajor államminiszter Magyarország és Bajorország kapcsolatát erősnek nevezte. Ezek a kapcsolatok évszázadokon át fejlődtek gazdasági téren és az emberek között is, ezért 2020-ban is fontos cél a két nemzet közötti barátság ápolása - mondta.

Hans Reichhart a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusaként az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: örülne, ha a Fidesz maradna az Európai Néppártban, hiszen a néppárt egy nagy pártcsalád közös értékekkel, közös meggyőződéssel, melybe beletartozik a Fidesz is. Hozzátette: közös keresztény emberképük van, és gazdasági elképzeléseik is hasonlóak.

"Annak örülnék, ha a néppárton belül az utat közösen járnánk a jövőben is" - fogalmazott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!