2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Orbán Balázs: A baloldal csődbe vitte az országot

  • Orbán Balázs: A baloldal csődbe vitte az országot

– A Fidesz a választások elvesztésére készül fel – kezdte napirend előtti felszólalását Arató Gergely (DK). A Gyurcsány-párti képviselő szerint „lassan már csak a felcsúti kisvasutat és a karmelita menza menüjét nem védi a kétharmad.” 

– Néhányan aggódnak, hogy ha nem Fidesz-kormány lesz, akkor elveszthetik az állásukat – jegyezte meg, majd hozzátette: a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságába „vittek be mindenféle piszkos ügyeket, a dohányt, a kaszinókat, talán majd a bányák is oda kerülnek.” – Ki vizsgálja azt, hogy honnan hoztak lélegeztetőgépeket és mi lett a fel nem használt koronavírus-tesztekkel – tette fel a kérdést a DK-s politikus, majd úgy vélte, a Fidesz „kiépített egy messzire nyúló párthatalmat, Polt Pétert például csak kétharmaddal lehet leváltani.”

– Ez a fajta trükközés nem fog segíteni önökön – vélekedett Arató Gergely, majd a DK-t az ellenzéki koalíció legerősebb pártjának nevezte.

Orbán Balázs államtitkár válaszában azt mondta: déjá vu érzése van, amikor azt mondják, hogy a Fidesz fél a baloldaltól, ugyanis ez volt 2014-ben és 2018-ban is.

– A legfőbb ügyész jogviszonyával kapcsolatban lehet kígyót békát kiáltani, de ezt hívják alkotmányos demokráciának – jelentette ki Orbán Balázs.

Emlékeztetett arra, hogy 

2010 óta 6093 milliárd forinttal, azaz 52 százalékkal nőtt a nemzeti vagyon több mint 17 ezer milliárd forintra, társasági részesedés tekintetében pedig 143 százalékos az állami vagyon növekedése.

– Az aranytartalékot 3,1 tonnáról 94,5 tonnára növelte a kormány, így Kelet-Közép-Európában Magyarország rendelkezik a legnagyobb egy főre jutó aranytartalékkal – mutatott rá. Arról is beszélt, hogy jut többletforrás a minimálbér- és a nyugdíjemelésre, a családok és a vállalkozások támogatására, valamint a bérek felzárkóztatására. 

– Önök viszont csődbe vitték az országot 

– mutatott rá Orbán Balázs, hozzátéve: a baloldal a 13. havi nyugdíjat is elvette, emelték a rezsi árát és nem támogatták a családokat sem.

Votó: MTI/Kovács Attila

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!