2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Orbán: Az egészség nem üzlet

Az egészségügy privatizációjának megakadályozását tartja a 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredményének Orbán Viktor. A miniszterelnök a Bajai Szent Rókus Kórház új épületszárnyának átadásán azt mondta: az ágazatot nem lehet üzleti szempontok alapján működtetni.

A több mint négymilliárdos beruházással a Bajai Szent Rókus Kórházban teljesen megújult és egy épületbe került a belgyógyászat a szülészet és nőgyógyászat, a csecsemő és gyermek, valamint a neurológiai részleg, sőt egy új osztály is létrejött. „Új kapacitásként stroke centrumot alakítottunk ki, amely nagy mértékben növeli a térségben élő polgárok esélyét arra, hogy egy esetlegesen bekövetkező agyi katasztrófa esetén a lakóhelyhez közel szakszerű magas színvonalú orvosi segítséget kapjanak, amellyel nemcsak az életveszélyt hárítjuk el, , de megakadályozzuk a maradandó, akár funkcióvesztéssel járó egészségkárosodás kialakulását” – közölte Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója.

Az átadáson Orbán Viktor miniszterelnök arra emlékeztetett, ha a 2008-as szociális népszavazást nem kényszeríti ki a Fidesz, ma nem lehetne ilyen és ehhez hasonló kórházi beruházásokat végrehajtani. „Ha akkor azt nem csináltuk volna végig, ma nem állhatnánk itt, hiszen a 2008-as szociális népszavazás arról szólt, hogy nem engedjük privatizálni a magyar egészségügyet. Az akkori kormány ugyanis fel akarta szabdalni a biztosítási rendszert, fizetőssé akarta tenni az egészségügyi ellátást, és el akarta adni a legértékesebb vagyontárgyakat. Ezzel kellett szembefordulni 2008-ban, hogy világossá tegyük, hogy az egészség nem üzlet” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor a közelgő önkormányzati választásokról is beszélt. „Hiába tűnik lefutottnak a verseny, hiába alakul ki az a közérzület Magyarországon, hogy a kormány dolgozik, az ellenzékről nem tudjuk, hogy éppen hol van, van-e vagy nincs. Ennek a közérzületnek az ellenére arra szeretném Önöket kérni, hogy feltétlenül menjenek el, vegyenek részt a választáson, vegyenek részt a közéletben, és a leadott voksukkal tereljék jó irányba Baja városának sorsát, és kérem önöket, hogy erősítsenek meg bennünket, hogy végezhessük a munkánkat a kormányban” – mondta a miniszterelnök.


A beruházás eredményeként Baján és a környező településeken élő százötvenezer ember a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!