2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Orbán: Az egészség nem üzlet

Az egészségügy privatizációjának megakadályozását tartja a 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredményének Orbán Viktor. A miniszterelnök a Bajai Szent Rókus Kórház új épületszárnyának átadásán azt mondta: az ágazatot nem lehet üzleti szempontok alapján működtetni.

A több mint négymilliárdos beruházással a Bajai Szent Rókus Kórházban teljesen megújult és egy épületbe került a belgyógyászat a szülészet és nőgyógyászat, a csecsemő és gyermek, valamint a neurológiai részleg, sőt egy új osztály is létrejött. „Új kapacitásként stroke centrumot alakítottunk ki, amely nagy mértékben növeli a térségben élő polgárok esélyét arra, hogy egy esetlegesen bekövetkező agyi katasztrófa esetén a lakóhelyhez közel szakszerű magas színvonalú orvosi segítséget kapjanak, amellyel nemcsak az életveszélyt hárítjuk el, , de megakadályozzuk a maradandó, akár funkcióvesztéssel járó egészségkárosodás kialakulását” – közölte Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója.

Az átadáson Orbán Viktor miniszterelnök arra emlékeztetett, ha a 2008-as szociális népszavazást nem kényszeríti ki a Fidesz, ma nem lehetne ilyen és ehhez hasonló kórházi beruházásokat végrehajtani. „Ha akkor azt nem csináltuk volna végig, ma nem állhatnánk itt, hiszen a 2008-as szociális népszavazás arról szólt, hogy nem engedjük privatizálni a magyar egészségügyet. Az akkori kormány ugyanis fel akarta szabdalni a biztosítási rendszert, fizetőssé akarta tenni az egészségügyi ellátást, és el akarta adni a legértékesebb vagyontárgyakat. Ezzel kellett szembefordulni 2008-ban, hogy világossá tegyük, hogy az egészség nem üzlet” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor a közelgő önkormányzati választásokról is beszélt. „Hiába tűnik lefutottnak a verseny, hiába alakul ki az a közérzület Magyarországon, hogy a kormány dolgozik, az ellenzékről nem tudjuk, hogy éppen hol van, van-e vagy nincs. Ennek a közérzületnek az ellenére arra szeretném Önöket kérni, hogy feltétlenül menjenek el, vegyenek részt a választáson, vegyenek részt a közéletben, és a leadott voksukkal tereljék jó irányba Baja városának sorsát, és kérem önöket, hogy erősítsenek meg bennünket, hogy végezhessük a munkánkat a kormányban” – mondta a miniszterelnök.


A beruházás eredményeként Baján és a környező településeken élő százötvenezer ember a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!