2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Belföld

Orbán: A lehetetlen nem tény, hanem vélemény

A miniszterelnök szerint Magyarország jelentős teljesítményre képes, ha az emberek hisznek magukban és megválasztott vezetőikben. Orbán Viktor erről a Fejér megyei Bicskén beszélt, ahol főteret és városházát avatott. Orbán Viktor hangsúlyozta: a város nyolcmilliárd forintot kapott fejlesztésre az elmúlt ciklusban, miközben az állam átvállalta Bicske 2,3 milliárd forintos adósságát.

A felújított főtérrel ismerkedtek a bicskeiek. Elkészült a kibővített városháza, és megújult több egyházi épület is. A városközpont ünnepélyes átadására több mint ötszázan gyűltek össze a kisvárosban, köztük volt a szomszédos Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc is. A miniszterelnök a Bicskei ének című népdalból idézett köszöntőjében.

– Ez az ének arról szól, hogy ha Jézus történetesen Magyarországon, Bicske mezővárosában született volna, akkor sokkal jobban járt volna, mert az itt élő emberek befogadják és minden földi jóval ellátják – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor arra kérte az egybegyűlteket, hogy október 12-én a Fidesz–KDNP fiatal polgármesterjelöltje, Pálffy Károly neve mellé tegyék az ikszet.

– Amikor engem először parlamenti képviselőnek választottak, akkor 26 éves voltam, és 35 éves koromban már rám merték bízni a miniszterelnökséget, igaz, 39 éves koromra bukott embernek látszottam. Ezt Pálffy Károlynak is a figyelmébe ajánlom, hogy a korai siker a korai bukás lehetőségét is magában hordozza, de összességében, mint az én esetem is mutatja, soha nem szabad feladni, és aztán az ember csak kiérdemelhet némi elismerést és bizalmat – emelte ki Orbán Viktor.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a magyar felfogás szerint a lehetetlen nem tény, hanem vélemény. „Hogyha van összefogás, hogyha az emberek hisznek a saját erejükben, ha van bizalom a választó és a megválasztott vezetők között, akkor Magyarország olyan teljesítményre és olyan eredményekre képes, amelyeket mi sem gondolunk saját magunkról, mi sem látunk bele az országba” – fogalmazott a kormányfő.

Bicskétől 2,3 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány az előző ciklusban.

Orbán Viktor korábban a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjének meghívására tett rövid látogatást Pakson. A Tolna megyei városban az atomerőmű bővítésének támogatását kérte a helyiektől a miniszterelnök, akit több százan vártak a város főterén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!