2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Orbán: A kormány nyílt lapokkal játszott

A kormány nyílt lapokkal játszott a felsőoktatás átalakítása során – jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök elmondta, hogy három célt tartanak szem előtt: a minőségi képzést, a lemorzsolódás 5 százalék alá csökkentését, és hogy ne az adófizetők pénzén képezzünk szakembereket az olyan gazdag országoknak, mint például Finnország és Norvégia.

„Közösen fogjuk az országot kihúzni a bajból”

Gazdasági növekedésre van szükségünk – mondta Orbán Viktor, miután felsorolta a már elért eredményeket, mint például azt, hogy példátlan mértékben csökkent az államadósság. A külföldi beruházások erősek, a baj a magyar kis- és középvállalkozásokkal van, el vannak adósodva, és nem tudnak hitelhez jutni – fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte jó gazdaságpolitikával el tudják érni, hogy folyamatosan csökkenjenek a kamatok, hisz a jegybanki ráta is ebbe az irányba megy.


„Világossá sikerült tenni az elmúlt két évben, hogy az emberek és a kormány egy oldalon áll, közösen fogjuk az országot kihúzni a bajból. Én ebből nem arra következtetek, hogy elszúrjuk, hanem arra, ha az elmúlt két évben meg tudtuk csinálni ezt a bravúrt ebben a nehéz helyzetben, akkor következő év még jobb lesz. Sőt: 2013-ban szeretném először: No, ugye látják, uraim: megérte, meg kellett kellett csinálni, jól döntöttünk, megérte.” – fejtette ki Orbán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!