2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Orbán: A kormány nyílt lapokkal játszott

A kormány nyílt lapokkal játszott a felsőoktatás átalakítása során – jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök elmondta, hogy három célt tartanak szem előtt: a minőségi képzést, a lemorzsolódás 5 százalék alá csökkentését, és hogy ne az adófizetők pénzén képezzünk szakembereket az olyan gazdag országoknak, mint például Finnország és Norvégia.

„Közösen fogjuk az országot kihúzni a bajból”

Gazdasági növekedésre van szükségünk – mondta Orbán Viktor, miután felsorolta a már elért eredményeket, mint például azt, hogy példátlan mértékben csökkent az államadósság. A külföldi beruházások erősek, a baj a magyar kis- és középvállalkozásokkal van, el vannak adósodva, és nem tudnak hitelhez jutni – fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte jó gazdaságpolitikával el tudják érni, hogy folyamatosan csökkenjenek a kamatok, hisz a jegybanki ráta is ebbe az irányba megy.


„Világossá sikerült tenni az elmúlt két évben, hogy az emberek és a kormány egy oldalon áll, közösen fogjuk az országot kihúzni a bajból. Én ebből nem arra következtetek, hogy elszúrjuk, hanem arra, ha az elmúlt két évben meg tudtuk csinálni ezt a bravúrt ebben a nehéz helyzetben, akkor következő év még jobb lesz. Sőt: 2013-ban szeretném először: No, ugye látják, uraim: megérte, meg kellett kellett csinálni, jól döntöttünk, megérte.” – fejtette ki Orbán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nacsa Lőrinc: A baloldal nem áll le a halálkampánnyal

A baloldal folytatja azt a halálkampányt, amit két éve elindított - jelentette ki a Keresztény Demokrata Néppárt frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc arra reagált, hogy a DK egyik politikusa azt állította: a covidban elhunytakon nyerészkedik a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!