2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán: A korábbinál is jobban számítanak a szavazatok

Orbán Viktor szerint április 6-án minden szavazat számít, jobban, mint korábban. A kormányfő a Hír TV Versus című műsorában azt mondta: az új választási rendszerben minél több szavazatot szerez egy fideszes egyéni képviselőjelölt, annál több szavazat jut a párt országos listájára. A pártelnök-miniszterelnök ezúttal is arra kérte a Fidesz–KDNP támogatóit, hogy ne osszák meg szavazataikat, hanem egyéniben és listán is a pártszövetségre voksoljanak.

„Kis győzelem kis siker, nagy győzelem nagy siker, de nem a Fidesznek, hanem az országnak.” Orbán Viktor szerint április 6-án minden szavazat számít, jobban, mint korábban. A kormányfő a Hír TV Versus című műsorában azt mondta: egy erős felhatalmazású Fidesz-kormányhoz minél több szavazatot kell szereznie a győztes képviselőjelölteknek, hogy minél több szavazat juthasson a párt országos listájára.

– Minél erősebb lesz a következő kormány, minél többen állnak mögötte, minél nagyobb többségre támaszkodhat, annál merészebb és nagyszerűbb dolgokat tudunk megvalósítani. Rossz esetben, ha a következő kormány gyenge, bár jobboldali, akkor talán még a dolgaink, az eddig elért eredményeink megvédése is nehézségekbe ütközik. A jobboldalnak most éreznie kellene, hogy most nem az a kérdés, hogy legyűrjük-e és ha igen, akkor milyen mértékig a baloldalt, de ez a legfontosabb, hogy az ellenfél arra van, hogy fölé kerekedjünk minden tiszteletünk mellett is, de valójában itt a leendő államgépezet, kormányzati erő, hatékonyság forog kockán, és ehhez minden voksra szükségünk van – mondta Orbán Viktor.

A pártelnök-miniszterelnök ezúttal is arra kérte a Fidesz–KDNP támogatóit, hogy ne osszák meg szavazataikat, hanem egyéniben és listán is a pártszövetségre voksoljanak. Orbán Viktor szerint a választás után a baloldalnak le kell vonnia majd a tanulságokat. „Azért érdemes majd elgondolkozni azoknak az erőknek, akik 2010-ben kétharmaddal vesztettek, hogy mégis mit műveltek itt az elmúlt négy évben és az hova vezetett. Én azért várom a választási eredményeknek egy olyan olvasatát is, hogy nemcsak mi tanulhatunk, hanem az ellenzék is, és talán világossá válhat a választás után, hogy na, így, ahogyan az elmúlt négy évben tették, csak bukás következhet, hogy így csak elfordulhatnak az ellenzéktől, így nem lehet egy ország érdekében politizálni.”


A kormányfő megjegyezte: a baloldal abban már előrelépett az elmúlt négy évben, hogy nemzeti egyetértés alakult ki egyes ügyekben. „Most hisszük-e, hogy őszintén tették-e vagy nem, azt tegyük zárójelbe, de akárhogyan is, azt a tényt rögzítsük, hogy a kettős állampolgárságot az MSZP megszavazta, sőt a határon túlra elment, és a határon túl magyarság köreiben is próbált szimpátiát építeni, beépíteni ezt a jövendő baloldali politikába, hogy mi egy olyan nemzet vagyunk, amelyet össze kell tartani. Ez tehát ma egy olyan téma, hogy akármilyen választási eredmény van, azt nem fogják érinteni.”

A miniszterelnök a keresztény értékek és a munkaalapú társadalom esetében is hasonló közmegegyezést vár. A kormányfő hozzátette: az elmúlt négy évből arra a legbüszkébb, hogy az emberek most már segélyek helyett munkáért állnak sorban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!