2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Órákon keresztül ütötte a kalapáccsal

Nem jogerősen 15 év fegyházbüntetést kapott a Pécsi Törvényszéken az a 62 éves férfi, aki két éve megölte ismerősét.

A vádlott és a sértett egy Mecsek-oldali bódéban laktak, ahol összevesztek. Először a sértett támadt rá egy késsel, de az kitért előle. Ezt követően a vádlott kalapáccsal kezdte ütni ismerősét, több órán keresztül ezzel verte a fejét és a testét. Miután meghalt, lefeküdt aludni, reggel értesítette a rendőrséget.

„Úgy ítélte meg a bíróság, hogy a középmértéket meghaladó, azonban a büntetési maximum, tehát a 20 évet el nem érő, 15 év tartamú szabadságvesztés büntetés kellően szolgálja a büntetési célokat. Azok elérésére alkalmas, elegendő” – ismertette Barkaszi Attila bíró a tárgyaláson. 

Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője felmentés illetve enyhítés miatt fellebbezett, így az ügyet másodfokon a Pécsi Ítélőtábla tárgyalja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!