2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Napi aktuális 19:00

Belföld

Operatív törzs: Hétfőtől szigorodnak a maszkviselés szabályai

Hétfőtől kötelező lesz maszkot viselni már a szórakozó- és vendéglátóhelyeken - jelentették be az Operatív Törzs tájékoztatóján. Kiss Róbert, a törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese azt mondta: a maszkot csak az étel és italfogyasztás idejére lehet levenni. Aki a szabályt nem tartja be, azt vendéglátóhelyről kitiltják. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője pedig azt mondta: az influenza elleni védőoltás kiszállítása folyamatos, a gyermekek részére adható vakcinát mától igényelhetik a háziorvosok.

 

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, hogy a  magyar emberek védelme érdekében újabb védelmi intézkedésekről döntött szerdán a kormány. November 2-ától hétfőtől szélesebb körben lesz kötelező a maszk viselése. A tájékoztatón elhangzott, hogy a hatályos kormányrendelet értelmében kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a kereskedelmi üzletekben, a mozikban, színházakban, könyvtárakban és az egészségügyi és szociális intézményekben, a gyűléseken, a sporteseményeken, illetve az ügyfélszolgálati irodákon.

Hétfőtől a maszkviselést kiterjesztik a vendéglátó- és a szórakozóhelyekre is. Az éttermekben csak az étel és az ital elfogyasztása idején vehetik csak le a vendégek a maszkjukat – hívta fel a figyelmet a rendőr alezredes, majd hozzátette, hogy aki a felszólításra sem hajlandó felvenni a maszkot, abban az esetben az üzemeltetőnek kell gondoskodnia arról, hogy az adott személy ne tudja tovább igénybe venni a vendéglátó- vagy szórakozóhely szolgáltatásait. De a kormányrendelet értelmében az ellenőrzéseket a rendőrség is végrehajthatja, valamint a rendelet értelmében a rendőrség saját hatáskörében is intézkedhet - húzta alá Kiss Róbert.

Galgóczi Ágnes: Folyamatos a védőoltások kiszállítása

A Nemzeti Népegészségügyi központ osztályvezetője arról beszélt az operatív törzs online sajtótájékoztatóján, hogy az influenza elleni védőoltás kiszállítása folyamatos, a gyermekek részére adható vakcinát mától igényelhetik a háziorvosok.

Kapcsolódó tartalom:

2194-gyel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ellenzékváltásról beszélt Márki-Zay Péter

Nem történt ellenzékváltás a baloldalon hiába állítja ezt Márki-Zay Péter. 2021. október 18.

Orbán Viktor: Bármely pillanatban lezárulhat a reptér megvásárlása

A magyar kormány szándéka, hogy visszavásárolja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet - jelentette ki a miniszterelnök a közmédiának. 2021. október 18.

Új jövő építésbe kezdtek a magyarok és a szerbek

A magyarok és szerbek egy új jövő építésébe kezdtek - mondta Orbán Viktor a Szeged–Szabadka vasútvonal felújítás-indító ünnepségén. 2021. október 18.

Legfrisebb híreink

Radar: Természeti csapások

Hetek óta nem csillapodik a La Palma szigetén pusztító vulkánkitörés. Indiában pedig áradás okoz komoly problémát.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!