2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Operatív törzs: Hétfőtől szigorodnak a maszkviselés szabályai

Hétfőtől kötelező lesz maszkot viselni már a szórakozó- és vendéglátóhelyeken - jelentették be az Operatív Törzs tájékoztatóján. Kiss Róbert, a törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese azt mondta: a maszkot csak az étel és italfogyasztás idejére lehet levenni. Aki a szabályt nem tartja be, azt vendéglátóhelyről kitiltják. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője pedig azt mondta: az influenza elleni védőoltás kiszállítása folyamatos, a gyermekek részére adható vakcinát mától igényelhetik a háziorvosok.

  • Operatív törzs: Hétfőtől szigorodnak a maszkviselés szabályai

 

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, hogy a  magyar emberek védelme érdekében újabb védelmi intézkedésekről döntött szerdán a kormány. November 2-ától hétfőtől szélesebb körben lesz kötelező a maszk viselése. A tájékoztatón elhangzott, hogy a hatályos kormányrendelet értelmében kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a kereskedelmi üzletekben, a mozikban, színházakban, könyvtárakban és az egészségügyi és szociális intézményekben, a gyűléseken, a sporteseményeken, illetve az ügyfélszolgálati irodákon.

Hétfőtől a maszkviselést kiterjesztik a vendéglátó- és a szórakozóhelyekre is. Az éttermekben csak az étel és az ital elfogyasztása idején vehetik csak le a vendégek a maszkjukat – hívta fel a figyelmet a rendőr alezredes, majd hozzátette, hogy aki a felszólításra sem hajlandó felvenni a maszkot, abban az esetben az üzemeltetőnek kell gondoskodnia arról, hogy az adott személy ne tudja tovább igénybe venni a vendéglátó- vagy szórakozóhely szolgáltatásait. De a kormányrendelet értelmében az ellenőrzéseket a rendőrség is végrehajthatja, valamint a rendelet értelmében a rendőrség saját hatáskörében is intézkedhet - húzta alá Kiss Róbert.

Galgóczi Ágnes: Folyamatos a védőoltások kiszállítása

A Nemzeti Népegészségügyi központ osztályvezetője arról beszélt az operatív törzs online sajtótájékoztatóján, hogy az influenza elleni védőoltás kiszállítása folyamatos, a gyermekek részére adható vakcinát mától igényelhetik a háziorvosok.

Kapcsolódó tartalom:

2194-gyel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!