2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Operatív Törzs: Fokozottan figyeljünk oda a fertőzés megakadályozására a hétvégén is

Az Operatív Törzs koronavírus-járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatóját Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese kezdte, ezután Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Osztály vezetője és Kiss Róbert rendőr alezredes következett.

  • Operatív Törzs: Fokozottan figyeljünk oda a fertőzés megakadályozására a hétvégén is

Schanda Tamás elmondta,

a koronavírus-járvány sok nehézséget okoz a mindennapokban. A célunk az, hogy ezeket a lehetőségekhez mérten minimalizáljuk. Mint ismert, összesen több mint egymillió tesztnél tartunk és a mintavételek, vizsgálatoknak a döntő többsége ingyenes volt. Minden fertőzésgyanúsnak, akinél a házi orvos, a járványügy vagy a kórház rendeli el, továbbra is ingyenes a teszt. Fizetnie csak annak kell, aki saját maga dönt úgy, hogy letesztelteti magát. A kormány éppen azért tette hatósági árassá az önköltséges alapon elvégzett PCR-teszteket is, hogy a járványon egyetlen vállalkozás se tudjon nyerészkedni. A fogyasztóvédelmi ellenőrzések beigazolták, hogy sajnos voltak, akik mégis nyerészkedni próbáltak. A járvány elleni védekezésben az élet és az egészség védelme az első, de ezzel párhuzamosan mindent megteszünk a munkahelyek megvédéséért és az óvodák, iskolák, intézmények, vállalkozások működésének fenntartásáért is.(…)

Dr. Galgóczi Ágnes: Fokozottan figyeljünk oda a fertőzés megakadályozására a hétvégén is

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Osztály vezetője elmondta, hogy nagyon fontos a jogszabályokban és egyéb helyeken meghatározott megelőző intézkedések betartása, mint a maszkhasználat és a helyes maszkviselés. Jelenleg 86 óvodában rendkívüli szünet van elrendelve, az iskolában fertőtlenítése pedig folyamatban van az őszi szünet alatt. Kórházakban látogatási és kijárási tilalom lett elrendelve, a kockázati csoporthoz tartozók, illetve a krónikus betegek védelmében, továbbá kéri az időseket, hogy fokozottan tartsák be a szabályokat. A hétvégén országosan megemlékezünk elhunytainkról, így kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a fertőzés megakadályozásra. Bárki, aki tünetet észlel magán vagy beteg, az maradjon otthon – mondta Dr. Galgóczi Ágnes. Amennyiben lehetséges kerüljük a zsúfolt helyeket, próbáljuk kevésbé frekventált időszakban látogatni a temetőket, boltokat. Akár szabadtéren is viseljünk maszkot, ha a tömeg elkerülhetetlen. Távolságtartásra figyeljünk oda és hagyományos köszönésfajtákat mellőzzük. A temetők fenntartóit is kéri az operatív törzs, hogy a mellékhelységek és a sokak által érintett felületeket gyakran fertőtlenítsék. (…)

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!