2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Operatív Törzs: A fiatalok 90 százaléka már foglalt időpontot

Az operatív törzs szerdán is megtartotta sajtótájékoztatóját.

  • Operatív Törzs: A fiatalok 90 százaléka már foglalt időpontot

Már több mint 4,9 millióan regisztráltak

Már több mint 4,9 millióan regisztráltak az oltásra, és 80 százalék már megkapta az első adagot - mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos közölte, 64 ezer Moderna-, és 62 ezer AstraZenaca-vakcina érkezik majd.

Kedvezően alakulnak a járványügyi adatok

Borsodi kistelepüléseket járnak az oltóbuszok - mondta Müller Cecília. Janssen-vakcinával oltanak a honvédségi buszok. Tendenciózusan kedvezően alakulnak a járványügyi adatok. Mindez a védelmi intézkedéseknek és az oltásoknak köszönhető - tette hozzá. Már 3000 alá esett a kórházban ápoltak száma.

A fiatalok 90 százaléka már foglalt időpontot

Az oltópontokon továbbra is lehet időpontokat foglalni, érvényes regisztráció birtokában az AstraZeneca-, a Sinopharm- és a Szputnyik-vakcinára lehet foglalni - mondta Müller Cecília.A 16-18 éves korosztály regisztráltjainak a 90 százaléka már foglalt időpontot.

Mi van azzal, aki május 18-a után lesz 16 éves?

Aki május 18-ig nem töltötte be a 16. életévét, az regisztrálhat, de nem fogják oltani - mondta az országos tisztifőorvos.

Jó hír érkezett Budapestről

Müller Cecília közölte, hogy a legfrissebb szennyvízadatok alapján Budapesten és agglomerációjában is csökkent a koronavírus-örökítőanyag mennyisége. Ezek jó hírek, mert azt vetíti előre, hogy a jövőben nem kell emelkedéssel számolni - tette hozzá.Úgy tűnik, a teraszok nyitása sem eredményezett többletfertőzéseket.

Nagyon fontos információ a kismamáknak

A várandós és szoptatós anyák oltásával kapcsolatban azt mondta, hogy minden esetben az oltóorvos dönt az oltásról. Továbbra is érvényben marad, hogy a Pfizer és a Moderna vakcináját ajánlják - tette hozzá.A változás abban áll, hogy a 12. hét után adják az első védőoltást, míg a második adagot is be lehet adni a várandóság időtartama alatt, jellemzően a 36. hét előtt. 

 

Origo, HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!