2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület

MTI

2020. február 7., péntek 14:43, frissítve: péntek 22:36

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére tett elfogadhatatlan kijelentése miatt - jelentette be az egyesület elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Király Nóra úgy fogalmazott: Jávor Benedek a közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy háromgyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

Jávor Benedek Karácsony Gergely megbízásából január 1-je óta képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben - emlékeztetett Király Nóra, aki arra szólította fel a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek brüsszeli megbízatását. Ennek érdekében az egyesület a noiszem.hu honlapon online petíciót indít - közölte.

Király Nóra azt mondta, hogy Jávor Benedek kijelentése az egyesületet - mint nőkkel, családokkal foglalkozó civil szervezetet - "mérhetetlen módon" felháborítja. Egy férfi, egy közéleti szereplő nem engedhet meg magának ilyen, a magyar nőket sértő és megalázó mondatokat - jelentette ki, ezért azt követelte, hogy Jávor Benedek lépjen vissza minden közéleti szerepvállalástól.

Úgy folytatta: bízik benne, hogy a következő napokban, hetekben sokan aláírják majd a petíciót. Azért, hogy "együtt, közösen erőt tudjunk mutatni és rá tudjuk venni Karácsony Gergelyt (...) arra, hogy ne vállaljon közös platformot olyanokkal, akik ilyen kijelentéseket tesznek nőkkel, édesanyákkal szemben" - összegzett.

Jávor Benedek Novák Katalin keddi római látogatása apropóján - amelyen a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével - twitterüzenetében azt írta: imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin "nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett".

Az egyesület közölte: az online aláírásgyűjtés a peticiok.com oldalon is elérhető.

MTI, Hír TV