2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás

2019. december 19., csütörtök 06:33

Öngyilkosságot kísérelt meg a cellájában a maffiagyilkosságok miatt elítélt Portik Tamás – tudta meg a Blikk. A lap csütörtöki számában azt írta, hogy az Energol egykori vezére két egymást követő nap is megpróbált végezni magával: első alkalommal az ereit próbálta felvágni, másodszor pedig az orvosi ellátásban kapott varratokat tépte le a kezéről.

 

Portik életét a fegyőrök mentették meg, akik azonnal észlelték, hogy baj van és berohantak a zárkába. A férfi ezután kórházba került, ott szakszerű ellátást kapott, majd visszaszállították a börtönbe. Jelenleg egy egyszemélyes zárkában van, ahol 24 órában figyelik minden mozdulatát. Bolyai János, Portik ügyvédje nem cáfolta a Blikk információit, ám további részleteket nem árult el. Portikkal kapcsolatban már régóta sejthető, hogy mentálisan nincs rendben, a külsejére korábban sokat adó férfi az utóbbi időben ápolatlanul, hosszú hajjal és szakállal jelent meg a tárgyalásain, igaz, a legutóbbi perén összeszedettebbnek tűnt.

Portik jelenleg a Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás megrendelése miatt tölti jogerős szabadságvesztését, de az ügyészség Gyárfás Tamással együtt a Fenyő-gyilkosság miatt is vádat emelt ellene, továbbá bíróság előtt áll a Lakatos Csaba elleni merényletkísérlet ügyében is, mivel a vádhatóság szerint 1996-ban ő bujtotta fel az éjszakai élet szintén ismert alakját, Tanyi Györgyöt, hogy ölje meg az ismert hajtót. Lakatost több lövés is eltalálta, ám túlélte a támadást.

Blikk nyomán PestiSrácok