2024. 10. 16. Szerda Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 23:35

Belföld

Október 23-án Orbán Viktor a Millenárison mond ünnepi beszédet

A miniszterelnök a Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján. A hivatalos ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

  • Október 23-án Orbán Viktor a Millenárison mond ünnepi beszédet

Az „1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja” ünnepségsorozat október 22-én, kedden 14 órakor koszorúzással kezdődik az 1956-os Műegyetemi emlékműnél – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Műegyetemi megemlékezésen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond 15 órakor ünnepi beszédet.

Ezt követően 16 órakor fáklyás menet indul 2500 fő diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Bem térre.

A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László házelnök szólal fel. Délután 17.35 és este 23 óra között a Külügyminisztérium épületét fényfestés díszíti.

Október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

A 10.30-kor a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Az ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

A 18 órakor a Müpában rendezett díszünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök mond beszédet. Az eseményt az MTVA élőben közvetíti.

16 és 23 óra között a Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét fényfestés díszíti majd. A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

„Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak!” – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nagy Márton bérekre vonatkozó bejelentésére reagált a VOSZ

Nagy Márton bérekre vonatkozó bejelentésére reagált a VOSZ

A tervezett ezer eurós minimálbér és az egymillió forintos átlagbér elérését 2028-ig abban az esetben tartjuk elfogadhatónak és reálisnak, ha megfelelő kompenzációt – tehercsökkentést, támogatást – kapnak a vállalkozások – fogalmazott a VOSZ.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!