2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Ökotárs: nincsen jogi alapja a Kehi-vizsgálatnak?

Nincs jogi alapja a Kehinek vizsgálódni a Norvég Alap ügyében – ezt Norvégia budapesti nagykövete mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Tove Skarstein úgy látja, technikai kérdések miatt indult az ügy, amelyekre még könnyű lett volna megoldást találni, de a magyar kormány elkezdett vizsgálódni az alapnál, amivel azért nem értettek egyet, mivel nem magyar, hanem norvég közpénzről volt szó. A nagykövet ugyanakkor kiemelte: az ügyet elszigetelten kezelik, véleménye szerint az Ökotárs ügye nem rontja a két ország partnerségi viszonyát.

– Az Európai Uniónak valóban van beleszólási joga ezekkel az alapokkal kapcsolatban, ha a magyar kormány, a magyar hatóságok ezt az ügyet az Európai Unióhoz akarják vinni, akkor természetesen ebben együttműködünk, de szeretném hangsúlyozni azt, hogy mind a két oldal abban érdekelt, hogy megoldást találjon erre a helyzetre. Úgy gondolom, hogy nekünk kell próbálnunk először egymás között tisztázni, a két fél között az ügyet, és ezután
fordulhatunk az Európai Unióhoz, hogy tudnak-e valamit segíteni – fogalmazott Tove Skarstein.

A rendőrség hétfőn szállt ki a Norvég Alap pénzeit kezelő alapítványhoz, és lefoglalta a szervezet kölcsönzési ügyeiről szóló dokumentumokat. A Magyar Nemzet a Kehi feljelentése nyomán már a múlt héten írt arról, hogy az Ökotárs a gyanú szerint jogtalanul nyújtott kölcsönökkel segített civil szervezeteket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!