2019. november 20.,
szerda, Jolán napja

Okiratokkal tudjuk bizonyítani, hogy Karácsony Gergely hazudott a zuglói sportcentrum ügyében

Hír TV

2019. július 12., péntek 08:24

Másra tolná a felelősségét, perekkel fenyegetőzik, és persze leváltaná a Fideszt az úgynevezett lakájmédiájával együtt a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. háromszázhúszmillió forintját hanyag eleganciával einstandoló Karácsony Gergely, aki a napokban a PestiSrácok.hu kérdésére még valótlanságoknak nevezte az erről szóló híreket. Ha a közhelybajnokságban is versenyeznénk, akkor azt is mondhatnánk, hogy a tények makacs dolgok, ezek a tények pedig azt mondják, hogy a zuglói polgármester bizony einstandolta a csinos kis összeget. Ezt bizonyítják azok az okiratok, amelyek immár a PestiSrácok.hu portál birtokában vannak, és amelyek alapján Karácsony Gergely sokkal inkább egy kiadós magyarázattal tartozik, minthogy hazudva vádoljon meg másokat hazugsággal.

A PestiSrácok.hu birtokába kerültek azok az okiratok, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy tavaly a zuglói önkormányzat az egyik száz százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaságából egy megalapozatlan értékbecslés alapján, de még annak megállapításait is felülírva, egy jogellenes felmondással, színlelt és semmis bérleti szerződéssel bruttó háromszázhúszmillió csökkentette a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. törzstőkéjét. Ez a lépés az önkormányzat saját gazdasági társaságát csődközeli helyzetbe sodorta, de ez nyilvánvalóan nem volt fontos Karácsony Gergelynek, aki szeptemberi levelében felszólította a kft. ügyvezetőjét a bérleti szerződés megkötésére. Karácsonynak polgármesterként ehhez bizonyára megvolt a jogalapja, az okiratokból, illetve a történetből azonban az is kiolvasható, hogy az ügyvezető kötelezése volt az egyik olyan lépés, amely aztán az összeg einstandolásával csődközeli állapotba taszította a zuglói sportcentrumot. 

Elkezdődött. Hogy mi? Csak a szokásos Fidesz-tempó, a hazudozás, a lejáratás, a karaktergyilkosság. Az a menet, hogy Tarlós István cikket ír, ebben még csak sejtet, hogy valami nincs rendben egy zuglói sportlétesítmény körül, aztán két nap múlva lecsap a lakájmédia, és már hivatali visszaélésről cikkezik. Ebből is látszik, hogy a NER egy intézményrendszer, amelynek jeles tagja Tarlós István fideszes főpolgármester.A történet, amit most előhoztak igazából úgy áll, hogy az egykori fideszes polgármester, Papcsák Ferenc, által betett részvények elllenértékének (sic! – a szerk.) a jó részét a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. tulajdonosi jóváhagyás nélkül elherdálta. Miután ez kiderült leváltottuk a Fidesz képviselőből lett ügyvezetőt. A cég által üzemeltetett pályákat természetesen fejlesztjük tovább. Sok ilyen lesz még, nem megijedni kell, hanem felvenni a kesztyűt. Európa legkorruptabb rezsimje, ami szétlopja Budapestet is, amelyik több milliárdnyi ingatlan kiárusításával épp most kezdett padlássöprésbe, bennünket megfélemlíteni nem fog. Úgyhogy jönnek a perek, most az első. Az igazi válasz persze az lesz, amikor leváltjuk a Fidesz helytartóit a lakájmédiájukkal együtt

– reagált szerdán közzétett Facebook-posztjában Karácsony az újabb, a személyét érintő botrányra, amelynek anyagi kára miatt természetesen nem hajlandó személyes felelősséget vállalni. Inkább Papcsák Ferencre és Tarlós Istvánra kenné a történteket, ugyanakkor a szerkesztőségünk birtokában lévő okiratokban egyértelműen Karácsony utasításai, követelései, aláírásai szerepelnek. Az iratokban semmilyen olyan állítás nincs, hogy a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. bármit is elherdált volna eddigi működése idején, még homályos utalás sincs bennük bármilyen visszaélésre. Ha lett volna ilyen vizsgálat, azt Karácsony Gergely már minden bizonnyal nyilvánosságra hozta volna, mert – amint az látható – kampányában semmi sem drága neki, bárkire ráfog bármit, mindegy neki, hogy állításainak van-e bármilyen igazságtartalma. Az, a magát főpolgármesternek álmodó Karácsony ír padlássöprésekről, és hasonló hülyeségekről, aki a saját kerületét képtelen elvezetni, cserébe viszont csődbe juttatta azt, hiszen Zugló az egyetlen olyan önkormányzat, amely ellen bírósági fizetésképtelenségi eljárás van folyamatban. Az a Karácsony Gergely fenyegetőzik perekkel, aki előidézte a zuglói parkolási botrányt, amely naponta milliós nagyságrendben kurtítja meg a kerület büdzséjét, és aki nem hajlandó tudomásul venni azokat a határozatokat sem, amelyek tehermentesítenék a megkárosított zuglóiakat, ha már rájuk erőltettek egy minden ízében használhatatlan, káros rendszert. 

Mint arról a PestiSrácok.hu beszámolt, hivatali visszaélés miatt indulhat büntetőeljárás Karácsony Gergely ellen azon feljelentés alapján, amelyet Tényi István adott be a Fővárosi Főügyészségre. Tényi annak a levélnek a tartalma alapján tette meg lépését, amelyben több százmillió forintos irreális követelés és pénzmozgás rajzolódik ki Karácsony Gergely zuglói polgármester hivatala és a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. között. A Fővárosi Főügyészség portálunknak megerősítette hogy megérkezett hozzájuk a feljelentés, amelynek elbírálása folyamatban van. 

PestiSrácok.hu