2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy szerelem három éjszakája

Következik:

Híradó 15:20

Belföld

Odáig is elmennek, hogy a politikai érdek fontosabb a gyermekek jövőjénél?

Az elmúlt hétvégén zajlott tüntetésen az egyik pedagógus szakszervezet, a PDSZ vezetője bejelentette, hogy ők is csatlakoznak az egyelőre szervezés alatt álló január 19-i megmozduláshoz. Ezen a napon tartják egyébként a középiskolákban a központi írásbeli felvételiket is, a hír meglehetős riadalmat keltett az érintett családokban.

  • Odáig is elmennek, hogy a politikai érdek fontosabb a gyermekek jövőjénél?

Rétvári Bence államtitkár azzal kapcsolatban, hogy ez az akció mennyire veszélyezteti a felvételit a Hír TV-ben azt mondta: „Az iskolákban mindig a gyermekek érdeke az első, mi is így fogunk eljárni, vannak egyes szakszervezeti vezetők, akár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetői között is, akik az érdekképviseletet és a pártpolitikát összekeverik. Máskor kínosan ügyelnek arra, hogy más szakszervezeti vezetők pártpolitikusokkal megnyilvánuljanak, ők pedig egy nyíltan pártpolitikai összefogás részeként tüntettek az elmúlt időszakokban.”

Az államtitkár hangsúlyozta, most nem voltak annyira kényesek, hogy a szakszervezet az nem pártpolitika, nem zavarta őket, hogy pártzászlók előtt és pártzászlók mögött tüntetnek. „Mi mindent meg fogunk tenni, hogy minden zavartalanul menjen az iskolákban: ezt az előző években is sikerült megtenni, most is meg fogjuk tenni. Az meg a szakszervezetek belső ügye, hogy mennyire bíznak azokban a vezetőkben, akik nem az érdekképviselettel foglalkoznak, hanem azzal, hogy miként lehet a pártpolitikában valamilyen helyet foglalni, helyzetbe kerülni” – fejtette ki Rétvári.

Hozzátette: senkinek nem érdeke, hogy a gyermekek jövője legkisebb mértékben is veszélybe kerüljön, „nem hiszem, hogy bárki részéről, akár politikailag, akár érdek-képviseleti szervezetből jó húzás, hogy ha családok ezrei adott esetben elkezdenek aggódni, az a fontos, hogy a gyermekek számára a továbbtanulás lehetőségét mindenhol biztosítsuk, és mindemellett, ha valaki érdekképviseletként akar tárgyalni, őket is meghívjuk a Köznevelési Kerekasztalba, ez az egyeztetésnek a módja. Ha esetleg nem hagytak volna ki 10 alkalmat ezekből az egyeztetésekből, akkor ők is előrébb lennének.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.
Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Magyar Péter kiment a fiatalok egyik kedvenc fesztiváljára, az EFOTT-ra – derült ki a politikus közösségi oldalán megosztott élő videójából. Azonban a testőrein túl alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak a politikus panelbeszélgetésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!