2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Óbuda fideszes frakcióvezetője szerint új választást kellene kiírni a kerületben + videó

Abszurdnak tartja Óbuda fideszes frakcióvezetője, hogy a kerület polgármestere akár rács mögül is leteheti a képviselő testület alakuló ülésen az esküjét. Puskás Péter szerint inkább új választást kellene kiírni a városrészben, hiszen az októberben megalakuló képviselő-testületnek három tagja is gyanúsítottja a 2022 óra húzódó korrupciós ügynek.

  • Óbuda fideszes frakcióvezetője szerint új választást kellene kiírni a kerületben + videó

A Központi Nyomozó Főügyészség a hét közepén jelentette be: gyanúsítottként hallgatták ki Óbuda polgármesterét a 2022 óta húzódó korrupciós ügyben.

Pénteken pedig már Kiss László letartóztatásáról döntött a bíróság – erről tájékoztatta híradónkat a Fővárosi Törvényszék szóvivője. Szabó József elmondta: a III. kerület vezetőjét szeptember 16-áig zárják el.

A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását egy hónap időtartamra. Arra figyelemmel, hogy a megalapozott gyanú megállapítható az ő esetében, és különös okok közül pedig a bizonyítékok esetleges befolyásolásának a lehetősége is felmerült. Ezért döntött így a bíróság

– hangsúlyozta Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

Kiss László ügyvédje a Napi aktuálisban pedig megerősítette: a polgármester rács mögé kerüléséhez hozzájárult, hogy az egyik gyanúsított vádalkut kötött.

A polgármester úr korábbi munkatársa egyezséget kötött az ügyészséggel, saját érdekei mentén nyilvánvalóan természetesen, egy nagyon kedvező büntetési tételben állapodtak meg. Egy 5-től 15-ös fenyegetettség mellett ennek az úrnak összesen 14 hónapot kell fogházban tölteni, ami úgy gondolom, most a 15 évhez képest egy kedvező eredmény

– mondta Zamecsnik Péter, Kiss László ügyvédje.

Zamecsnik Péter rámutatott: hivatali vesztegetés elfogadása, közbeszerzési eljárás befolyásolása és pénzmosás gyanúja miatt indítottak eljárást Kiss László ellen.

A helyzet az olyan, amivel még senki sem találkozott Magyarországon!

– világított rá Puskás Péter, a III. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. 

Óbuda fideszes frakcióvezetője aláhúzta: október 1. és 15-e között meg kellene alakulnia a III. kerületi képviselő testületnek, ha a polgármester továbbra is letartóztatásban lesz, akkor fizikailag nem lehet jelen az ülésen. Puskás Péter rávilágított, hogy a létrejövő testület három tagja is gyanúsítottja az ügynek. A politikus abszurdnak nevezte, hogy akár büntetés-végrehajtás intézményéből jelentkezne be a régi-új polgármester, a frakcióvezető szerint inkább új választást kellene tartani.

Politikailag tisztább helyzetet hozna, ha új választást írnának ki a III. kerületben

– erről már a Szent István Intézet igazgatója beszélt a Vezércikkben. Máthé Zsuzsa hozzátett: a Demokratikus Koalíció ügyeitől hangos a közélet, Óbuda Gyurcsány-párti polgármesterének ügye pedig teljesen méltatlan helyzetbe hozza az egész kerületet.

A Híradóban Rotyis Bálintot, a Nézőpont Intézet elemzőjét kérdeztük az óbudai korrupciós üggyel kapcsolatban. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!