2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Óbuda DK-s polgármestere is érintett lehet a korrupciós botrányban + videó

Újabb gyanúsítottra csapott le a főügyészség a harmadik kerületi korrupciós ügyben. Már öt embert hallgattak ki az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekkel kapcsolatban. Őket minősített hivatali vesztegetéssel gyanúsítják. Az is kiderült, hogy a kerületi DK-s polgármester - rokona révén - érintett lehet a botrányban.

  • Óbuda DK-s polgármestere is érintett lehet a korrupciós botrányban + videó

Március elején itt a harmadik kerületi önkormányzat épületében tartottak házkutatást a nyomozók - korrupciógyanú miatt. Akkor négy embert vettek őrizetbe – közülük három azóta is előzetes letartóztatásban van.

A Központi Nyomozó Főügyészség Híradónkkal azt közölte, hogy most egy újabb gyanúsítottat hallgattak ki minősített hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanújával. A gyanú szerint ugyanis egy férfi fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal saját vállalkozása és más gazdasági társaságok nevében. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett összegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordíthatták.

Ezen a baloldali botrányokhoz köthető P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forintnyi pénzzel számolt el. Az álarcos ismeretlen állítása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről van szó.

A médiában Anonymusként elhíresült személy egyik két évvel ezelőtti videójának az az F. László volt a főszereplője, akinek néhány éve közös vállalkozása volt Kiss László DK-s polgármester feleségével. Ebben a vállalkozásban F. László és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben, illetve korábban mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai voltak.

Az Óbudai Fidesz csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze. Tisztázni szeretnék az ügyet. A helyi Fidesz frakcióvezetője szerint hiába töltötte fel a DK-s polgármester a kerület honlapjára azokat a szerződéseket amiket a hatóságok bekértek – azokból nem minden részlet derül ki.

Közben kiderült, hogy a DK-s polgármester - rokona révén - érintett lehet a botrányban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

Magyar Péter az új Márky-Zay Péter - erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Menczer Tamás szerint Magyar Péter ugyanúgy sértegeti azokat az embereket, akik politikailag mást gondolnak, mint ő. A politikus rámutatott: az ügyvéd lenézi az idős embereket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!