2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

OBH: új tárgyalási protokoll lép életbe

OBH

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) koronavírus-fertőzés miatt kiadott új tárgyalási protokollja szerint a tárgyalások megtartásáról egyedi döntést kell hozni, és a tárgyalás elején a bírónak tájékozódnia kell annak érdekében, hogy ne legyen jelen potenciálisan fertőzött - tudatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az MTI-vel közleményben pénteken.

  • OBH: új tárgyalási protokoll lép életbe

Az OBH protokollja szerint a kitűzött tárgyalások megtartásáról minden esetben a bíróság hoz egyedi döntést, attól függően, hogy megoldható-e az adott tárgyalóteremben a résztvevők elhelyezése egymástól két méter távolságra. A tárgyalás megtartása szempontjából döntő jelentősége van annak is, hogy a megelőző 14 napban az ügyben érintett személy járt-e fertőzéssel érintett területen.

A tárgyalások kezdetén a bíró szóban tájékozódik és tájékoztatást ad annak érdekében, hogy ne legyen jelen potenciálisan fertőzött ember. A bíróság félbeszakítja a tárgyalást, ha felmerül a lehetősége, hogy a tárgyalóteremben fertőzött személy tartózkodik, majd az érintettet elkülönített helyiségbe irányítja és azonnal értesíti az illetékes hatóságot. A tárgyalóteremben tartózkodók adatait és elérhetőségeit a bíróság ilyen esetekben regisztrálja és eljuttatja az illetékes szervhez.

A fertőzöttség gyanújának megállapítására a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje az irányadó az OBH számára is.

Az OBH azt is közölte, hogy lehetőség szerint távmeghallgatással kell megtartani a bírósági tárgyalásokat.

 

Regisztrálni kell a fővárosi bíróságok tárgyalásaira

A sajtó munkatársainak és a magánszemélyeknek regisztrálniuk kell, ha látogatóként akarnak résztvenni a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő bíróságok tárgyalásain - közölte a Fővárosi Törvényszék közleményben az MTI-vel pénteken.

A kialakult járványügyi helyzetben azért van szükség az intézkedésre, hogy előre meghatározhassák a tárgyalásokon várható hallgatói létszámot.

Regisztrálni a sajto@fovarosit.birosag.hu e-mail címen legkésőbb a tárgyalás napját megelőző nap 14.00-ig lehet.

A sajtóérdeklődésre számot tartó, sok érdeklődőt vonzó tárgyalásokat - a rendelkezésre álló eszköz-kapacitástól függően - másik teremben, kivetítőn figyelhetik az érdeklődők.

 

Szünetel a személyes ügyfélfogadás az ország valamennyi ügyészségén

Szünetel a személyes ügyfélfogadás az ország valamennyi ügyészségén - olvasható az ügyészségi honlapon.

A pénteken publikált közlemény szerint a magyar kormány által elrendelt veszélyhelyzetre figyelemmel péntektől a személyes félfogadás valamennyi ügyészségen határozatlan időre szünetel.

Beadványok benyújtására továbbra is van lehetőség postai úton vagy az ügyészségeknél elhelyezett gyűjtőládában, továbbá az elektronikus kapcsolattartási rendszeren keresztül ügyfélkapus regisztrációval.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rendelkezés az idézésekre nem vonatkozik, az idézésben megjelölt helyen és időben a megjelenés továbbra is - a törvényi rendelkezéseknek megfelelően - kötelező.

 

Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be az agrárkamara

Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be mintegy 600 személyből álló, országos falugazdász-hálózatánál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a kormány által kihirdetett, koronavírushoz kapcsolódó veszélyhelyzeti intézkedésekkel összhangban - közölte a NAK pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a NAK a napi működése során a lehető legminimálisabbra kívánja csökkenteni a koronavírus-járvány terjedésének lehetőségét, a személyes ügyféltalálkozások számát, ezzel is megóvva munkavállalói és a mintegy 400 ezer kamarai tag egészségét. A falugazdászok csak meghatározott, kijelölt irodákban lesznek jelen, és a megszokottal ellentétben nem látogatnak ki az ügyfelekhez. A pontos irodalista és a nyitva tartás a www.nak.hu oldalon érhető majd el. A falugazdászok telefonon és e-mailben a tagok rendelkezésére állnak, az ügyfélszolgálat pedig ingyenesen hívható. Emellett a NAK vezetősége a fővárosi és a megyei igazgatóságokon dolgozó munkavállalók számára otthoni munkavégzést rendel el. Az intézkedések - a vírushelyzet függvényében - április 6-ig, az egységeskérelem-beadási időszak kezdetéig tartanak.

 

FKF: átmenetileg szünetel több ügyfélszolgálat

A koronavírus-helyzet miatt jövő hétfőtől átmentileg szünetelteti a II. kerületi, Fő utcai ügyfélszolgálati iroda és a XI. kerületi Barázda utcai ügyfélpult működtetését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az Ecseri úti Központi Ügyfélszolgálati Iroda (1098 Budapest, Ecseri út 8-12.) továbbra is a megszokott munkarendben áll az ügyfelek rendelkezésére, azonban arra kérnek mindenkit, hogy lázas, beteg állapotban személyes ügyintézés helyett, a szolgáltatásaikkal kapcsolatos kérdés, bejelentés esetén ingyenesen hívható telefonos ügyfélszolgálatukat (06 80 353 353) keressék, vagy írjanak az fkfzrt@fkf.hu e-mail-címre.

Egyúttal kérik az ügyfeleket, hogy ügyintézésre elsődlegesen az online ügyfélszolgálatot használják, amelynek az elérhetősége: https://www.fkf.hu/online-ugyintezes.

Az intézkedés visszavonásig érvényes - áll az FKF közleményében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!