2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy szerelem három éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nyugodt és visszafogott vadász volt Kádár János

  • Nyugodt és visszafogott vadász volt Kádár János

A politikai változások ellenére a vadászat a háború után is a pártelit kedvenc elfoglaltsága volt. Kádár János, Fuchs Jenő és Czinege Lajos híresek voltak vadászszenvedélyükről, de a többi kormánytag is szenvedélyesen gyűjtötte a trófeákat. Rákosi Mátyás Gyulajon, Farkas Mihály Gemencen, Kádár János pedig a budai hegyekben vadászott. Aczél mindent megadott volna egy szép agancsért, Brezsnyev rajongott a kapitális nagyvadakért. A vadászat a szórakozás, a sport, a szenvedély és a protokolláris találkozók színhelye volt. A pártelit külön vadásztársaságot alapított, legelső lapjuk Fácán Matyi néven jelent meg.

Tóth Sándor, nyugalmazott minisztérium főosztályvezető elmondta: Kádár János kitűnő vadász volt. „Nyugodt volt, nem gyűjtötte a trófeákat”, és a szervezett vadászat irányába mozdította el az elit vadászatát.

Társai vadászati ügyekben is igen szerénynek és túlzottan is visszafogottnak tartották Kádár Jánost.

Tollner György, a Budavidéki Erdőgazdaság volt igazgatója szerint Kádár János soha nem törekedett arra, hogy nagyot lőjön. „Mindig örültünk, ha a vadászatokon Kádár elvtárs megjelent, mert akkor az egy rendezett, számunkra könnyen átlátható, nem szélsősége, és nem kirívó vadászat volt. Úgyhogy mi mindig drukkoltunk, hogy legyen ott” – mondta.

A műsort 2008-ban vették fel.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Magyar Péter kiment a fiatalok egyik kedvenc fesztiváljára, az EFOTT-ra – derült ki a politikus közösségi oldalán megosztott élő videójából. Azonban a testőrein túl alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak a politikus panelbeszélgetésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!