2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Nyugati demokrácia: véglegesen letörölte a Pesti Srácok oldalát a Facebook

Érdemi indoklás nélkül, ahogyan azt megszokhattuk a Szilícium-völgyi demokráciában: végleg letörölték a pestisrácok.hu oldalát a Facebookról.

  • Nyugati demokrácia: véglegesen letörölte a Pesti Srácok oldalát a Facebook

Amíg Magyarországot időtlen idők óta támadja az Európai Unió, hogy állítólag nálunk nincsen sajtószabadság, addig a jelenlegi legnagyobb közösségi portál, a Mark Zuckerberg irányította Facebook kénye-kedve szerint törölhet oldalakat. Emlékezhetünk, hogy korábban az egykori amerikai elnök, Donald Trump közösségi felületének kiradírozásánál sem voltak szívbajosak.

„A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«” 

– olvasható Dezse Balázsnak, a lap munkatársának bejegyzésében.

„A lap nem csak azért szívem csücske, mert publicistájuk lehetek, simán eredeti és friss. Tudjátok, mit mondanék. Sokat ez most nem jelent, de minden kolléga mellett maximálisan kiállok!” – kommentálta a hírt Trombitás Kristóf.

Mint ismert, teljes tiltás olyan esetekben szokott történni, ha egy oldal súlyosan megsérti a Facebook közösségi alapelveit, arról azonban egyelőre nincs semmilyen információ, hogy az említett lapnál ez konkrétan miért történt meg - erről írt a Mandiner.

Az Amerikai Egyesült Államok már csak földrajzi helyzete miatt sem lehet tagja az Európai Uniónak, így nem kell aggódniuk, hogy őket is támadás fogja érni a hetes cikkely nevében Brüsszelből. Azonban az USA a legnagyobb partneri szövetségese az EU-nak, így kíváncsian várjuk a brüsszeli bürokraták aggodalmát a súlyos antidemokratikus lépés nyomán.

Nyitókép: The Economist

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!