2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Nyomoznak ügyében, mégis jelöli a baloldal

A hűtlen kezelési gyanúba keveredett Dóra Ottót indítja a baloldal polgármesternek Salgótarjánban. A megye tíz körzetében is közös baloldali jelöltek lesznek. Dóra Ottó gyanús tanácsadói szerződései miatt 2011-ben indult nyomozás, a feljelentés szerint a szocialista kormány idején napi 60 ezer forintért adott tanácsot a Miniszterelnöki Hivatalnak.

A baloldal ismét Dóra Ottót indítja Salgótarjánban. Az MSZP helyi elnökét nemcsak a Demokratikus Koalíció és Bajnai Gordon pártja, hanem a Munkáspárt 2006 is támogatja.

„Hosszas tárgyalások, programegyeztetés eredményeként létrejött egy olyan megállapodás, amelyben öt párt és egy civil szervezet vesz részt” – jelentette be Dóra Ottó.

Programjáról nem sokat árult el a jelölt, a miskolci polgármester-jelölt társa, Pásztor Albert cigánybűnözésről szóló korábbi kijelentéseit sem akarta kommentálni. Csak azt mondta: a városban több romát érint szociális probléma, mint nem romát, fő célja pedig a biztonságérzet javítása és a munkahelyteremtés.

A szocialisták salgótarjáni elnöke a Gyurcsány-kormány idején, 2007-ben és 2008-ban vezető tisztséget töltött be az Ipoly Erdő Zrt.-ben, de igazgatósági elnöke volt a honvédelmi tárca egyik cégének is, a Miniszterelnöki Hivatal pedig területfejlesztési tanácsadóként alkalmazta napi hatvanezer forintért.

A MeH-nél először fél évre szerződtették, majd a határidőt kétszer meghosszabbították és különböző plusztevékenységeket is elszámoltak neki. Az ügyben a kormányváltás után – 2011-ben tett feljelentést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az V. kerületi Rendőrkapitányságon jelenleg is tart a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!