2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ballada egy szolgafiú emlékére 02:00

Belföld

Nyomoznak a zsebszerződések ügyében

Zsebszerződéses ügyben indított nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Ezt a gyanús értékesítésekkel foglalkozó tárcaközi bizottság ülésén jelentette be a rendőrség illetékese.

A gyanú szerint egy osztrák befektető egy magyar stróman segítségével jutott termőföldhöz Magyarországon. Közokirat-hamisítás miatt indult az eljárás. Egy 140 millió forintos területről van szó, amit papíron egy családi gazdálkodó szerzett meg, a rendőrség gyanúja szerint azonban a magyar érintettnek nem lehetett ennyi pénze. Ráadásul a területet sem magyarok művelik. A gyanús szerződések feltárását a vidékfejlesztési államtitkár a földhivatali adatbázisok megnyitásával gyorsítaná fel.

A zsebszerződéseket vizsgáló kormányzati bizottság tagjai nem tekinthettek bele a nyugati határon fekvő megyék földhivatali nyilvántartásába, mert a törvény nem engedi. A jövő júliustól hatályos új büntető törvénykönyv bünteti a magyar föld átjátszását külföldieknek. Az igazságügyi államtitkár szerint fontos, hogy az új földtörvény az új Btk.-val együtt lépjen hatályba.

Nehéz felderíteni a zsebszerződéseket

Ebben is mindent leromboltak Kádárék – az MNO összeállítása a családi gazdaságokról

Így védik az osztrákok a földjüket – a Célpont stábja az osztrák határvidéken járt

„Egy világos jogi helyzetet teremtünk: ami a földforgalmi törvényben tilos, csak ahhoz fűz a Btk. jogkövetkezményt. Egyrészt szeretném hangsúlyozni, hogy nem visszamenőleges szabályról van szó, hanem a korábbi szerződések felhasználása és a korábbi jogellenes szerződések érvényesítése az, ami tiltott” – mondta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár.

„A zsebszerződések felderítése nehéz – emelte ki az érintett megye illetékes rendőri vezetője. – A problémát az jelenti elsősorban, hogy a zsebszerződéseknél bizonyos érdekazonosság van a különböző felek között. Nem igazán jellemző, hogy bármelyik fél feljelentést tenne, tehát a rendőrségnek egyéb adatszerzést kell folytatni, hogy egyáltalán napvilágra kerülhessenek ilyen esetek” – tette hozzá Saly György, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője.

A bizottsági ülésen részt vett az osztrák nagykövet is, aki elmondta, hogy azoknak a gazdáknak a jogait képviseli, akik törvényesen szereztek magyar termőföldet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Kibújik a szög a zsákból, a baloldal üres ígéretekkel vezette meg az embereket -így fogadta a Fidesz miskolci szervezete a polgármester kijelentéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!