2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Nyomoznak a balliberális vezetésű pécsi önkormányzat polgármestere és alpolgármestere ellen + videó

40 millió forintos hűtlen kezelés miatt nyomoznak a balliberális vezetésű pécsi önkormányzat polgármestere és alpolgármestere ellen. A városvezető Péterffy Attila az ügy kirobbanása óta – mintegy 4 hónap megtörte a csendet.

  • Nyomoznak a balliberális vezetésű pécsi önkormányzat polgármestere és alpolgármestere ellen + videó

Reagált Pécs polgármestere az ATV-ben arra, hogy jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendőrségi nyomozás indult ellene és az alpolgármestere ellen. A gazdasági ügyekért felelős helyettese másfél éven keresztül a fizetése mellett egy magán cégtől is kapott javadalmazást - ezt pedig tiltja a törvény. Péterffy Attila szerint annak ellenére nem történt bűncselekmény, hogy korábban elismerte: tudott a kettős fizetésről.

Péterffy Attila: "A hűtlen kezelésnek legalább két fontos tényállásnak meg kell felelnie. Az egyik a szándékos szabályszegés, a másik pedig az ennek okán bekövetkezett vagyoni hátrány okozás. Egyik sem áll meg. Én nem követtem el szándékos szabályszegést bizonyítható módon. Kettő, nincs vagyoni hátrány, hiszen az alpolgármester a fizetését kapta meg, amiért megdolgozott."

Ruzsa korábban azzal védekezett, hogy a cégnek csak tudományos munkát végzett. Az ügyet kirobbantó csalódott DK-s, Momentumos –s Jobbikos képviselőkből alakult tiszta Kezek Frakció vezetője szerint Péterffy mellébeszél és ismét át akarja verni a pécsieket.

Bognár Szilvia frakcióvezető, Tiszta Kezek, Pécsi Közgyűlés: "Péterffy Attiláék taktikát váltottak. Most már nyoma sincs tudományos munkának, mint amivel korábban érveltek és nyilvánvalóan nem volt igaz, úgyhogy nagy valószínűséggel ők is gondolkodóba estek, hogy a törvény szövege az miről is szól. Az fekete és fehér. nincs abban benne, hogy üzleti tevékenységet végezhet egy közép város, vagy egy nagyváros alpolgármestere."

A Pécsi Rendőrkapitányság az elfogultság látszatának elkerülése miatt kérte a nyomozásból való kizárását. Ennek a vármegye kapitánya helyt adott és a Komlói Kapitányságot bízta meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!