2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Nyomozás: mi derül ki a felmentett rendőrökről?

A Hír Televízió információi szerint nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten felmentett rendőrök ügyében. A vádhatóság a vezetőket szolgálati tekintély megsértésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja.

Nyomozást rendelt el Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten felmentett rendőrök ügyében, a Hír Televízió információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette. A főügyészség a vezetőket szolgálati tekintély megsértésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Az illetékes ügyészségen a budapesti rendőrfőkapitány egy héttel ezelőtt tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen. A BRFK a vizsgálat lefolytatása után ad bővebb tájékoztatást.

A Magyar Nemzet hatósági forrásokra hivatkozva azt írta: Markó Attila budapesti rendőrfőkapitány-helyettes, Jánosik István, a BRFK főosztályvezetője és Ács Emese, a biztosítási osztály irányítója ellen indult fegyelmi eljárás. A Nemzeti Védelmi Szolgálat korábban feltárta, hogy az említett vezetők több túlórát írtak be maguknak a teljesítettnél, és trükköztek a túlméretezett szállítmányok engedélyeztetésével is.

Lapértesülések szerint a május elsejei belvárosi nagydíjért a szervezők több millió forintot fizettek ki a budapesti rendőrségnek, a pénz egy részét azonban a felmentett rendőrök tették zsebre. Az állítólagos visszaéléseket egyelőre a rendőrség, a szervezők és a Nemzeti Védelmi Szolgálat sem kommentálta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!