2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nyolcszázmillió forintos bölcsődefejlesztés indul Mohácson

Több mint száz gyermek befogadására alkalmas új, korszerű bölcsődét építenek egy nyolcszázmillió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően Mohácson - tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

  • Nyolcszázmillió forintos bölcsődefejlesztés indul Mohácson

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló új bölcsődei épület egy földszintes, a nevelési-gondozási egységeket és egy időszakos gyermekfelügyeleti, illetve játszóház funkciót betöltő helyiségcsoportot magába foglaló részből, valamint egy kétszintes gazdasági, igazgatási, szociális tömbből áll. Utóbbi épületrészben a konyha és a kiszolgálórészleg kap majd helyet - írták a közleményben.

Kiemelték, hogy a nyolc csoportszoba egyenként tizenkét-tizennégy kisgyermek elhelyezésére alkalmas, s minden nevelési egység udvari oldalán - részben fedett - teraszt és növényekkel gazdagon beültetett játszókertet alakítanak ki.

Kitértek arra is, hogy az épület körül fedett kerékpártárolók, továbbá harminc személygépkocsi számára parkolóhelyek is létesülnek.

A 2022 végére elkészülő fejlesztésre azért van szükség, mert egyre nagyobb a városban az igény a bölcsődei férőhelyekre, és egy másik, régen épült mohácsi intézmény bővítése nem megoldható - közölték.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!