2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nyitrai: A polgári kormányzás lelke a családok támogatása

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szerint a "polgári kormányzás lelke" a családok támogatása.

  • Nyitrai: A polgári kormányzás lelke a családok támogatása

Nyitrai Zsolt a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban azt mondta: különösen fontos ez szeptember elején, amikor 1,2 millió diák mintegy 3000 intézményben kezdi meg tanulmányait.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kiemelte: a kormány az idei évben is segíti a gyermeket nevelő családok tanévkezdését. Az idei tanévtől a köznevelés egészében ingyenesek a tankönyvek. Folyamatosan bővítik a gyermekétkeztetésre rendelkezésre álló forrásokat, így továbbra is nagyon sok bölcsődés, óvodás, általános iskolás gyerekek ehet kedvezményesen, illetve ingyenesen - sorolta.

Hozzátette, hogy emellett a hátrányos helyzetű családokat anyagi értelemben is támogatják tanévkezdéskor: a szeptemberben esedékes családi pótlékot előrehozottan utalták.

"A szeptemberi tanévkezdés minden családot kihívások elé állít, különösen idén, amikor a koronavírus-járvánnyal is szembe kell nézni, és meg kell küzdeni a járvány okozta kihívásokkal"

- fogalmazott az államtitkár.

Hangsúlyozta: odafigyelnek, hogy a járványügyi előírásokat minden esetben betartsák, a változó előírásokhoz folyamatosan, rugalmasan alkalmazkodnak majd, mert az a cél, hogy a bölcsődébe, óvodába, iskolába járó gyermekek a legnagyobb biztonságban legyenek, de közben társaságban is lehessenek, és hozzájuthassanak ahhoz a tudáshoz, amely később versenyképessé teszi őket.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója azt mondta:

a támogatáscsomag, amelyet szeptember elején nyújt a kormány, mintegy százezer forintos megtakarítást, "hatalmas segítséget" jelent a családoknak.

A támogatások közül kiemelte az ingyenes tankönyvellátást, valamint az ingyenes és kedvezményes étkezési lehetőséget, amely egész évben megillet bizonyos gyermekeket.

https://www.facebook.com/NyitraiZsolt/posts/2713935855519454

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!